marți, 7 noiembrie 2017

Cum poti accesa bani de la stat pentru transplantul de celule stem

Transplantul de celule stem si terapia celulara au dezvoltat rapid modalitati foarte eficiente de tratament pentru o gama vasta de afectiuni hematologice, imunologice, metabolice si maligne. Pentru multe afectiuni, transplantul hematopoietic este un potential remediu. Transplantul de celule stem este forma de terapie celulara cea mai bine pusa la punct si este o piatra de temelie in tratarea unor vaste afectiuni maligne hematologice.

In ultimii ani recoltarea de celule stem din sangele placentar la nastere a creat un trend ascendent printre zecile de mii de familii care au apelat la serviciile de recoltare si stocare oferite de bancile de celule stem din Romania.

„Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), una dintre cele mai importante certificari in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice” , afirma Elena Antofie, Business Development Manager Baby Stem.

Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.
Ce este formularul  E112?

Potrivit Directivei 2011/24/EU a Parlamentului European din 9 martie 2011, privind accesul cetatenilor Uniunii Europene la tratamente transfrontaliere, statul roman va deconta partial servicii medicale oriunde in UE. Conform acestei directive, fiecare cetatean european isi poate alege unitatea sanitara de pe teritoriul UE unde vrea sa se trateze.

Formularul E112 este formularul care ar putea salva viata copiilor sau chiar a dumneavoastra in situatia in care  sunteti pe o lista  de asteptare interminabila sau  tratamentul este programat prea tarziu.

Asigurarea poate acoperi integral tratamentul. In prezent, formularul E112 ofera posibilitatea de a beneficia de servicii medicale in afara tarii la pretul tarii respective. Mai exact, daca o persoana are nevoie urgenta de transplant de celule stem, iar acest lucru nu se poate realiza in timp util in Romania, ea poate beneficia de formularul E112 pentru a se trata, de exemplu, in Germania, statul roman decontand tratamentul la pretul din Germania. Exista totusi conditia ca pacientul sa prezinte un dosar la Casa de Asigurari de Sanatate, care sa cuprinda acceptul medicului curant, un raport medical, avizul sefului de sectie si aprobarea din partea spitalului din strainatate.
Cum se obtine formularul E 112?Acest formular se elibereaza de casele de asigurari de sanatate in urmatoarele doua situatii:

a) persoanele care beneficiaza de asigurare de boala in Romania si care solicita caselor de asigurari de sanatate unde sunt inscrise ca asigurate, transferul resedintei lor temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE/SEE;

b) persoanele care sunt autorizate de catre casele de asigurari de sanatate sa  se deplaseze intr-un alt stat membru UE/SEE cu scopul de a primi un tratament medical.

Asigurarea medicala privata pentru transplantul de celule stem

Baby Stem ofera si oportunitatea de a realiza transplantul de celule stem prin asigurarea medicala privata cu compania Gothaer. Din dorinta de a iti oferi tot sprijinul de care ai putea avea nevoie, Gothaer Asigurari Reasigurari iti pune la dispozitie Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem Premium, pentru copilul sau copiii tai, cat si pentru voi ca parinti.

Asigurare pentru transplant cu Celule Stem Premium este o asigurare completa care iti acopera costurile generate de necesitatea efectuarii transplantului autolog cu celule stem hematopoietice, in limita maxima de 200.000 euro.

Beneficiile Asigurarii pentru transplant cu Celule Stem Premium:

·         Acoperirea larga a asigurarii;

·         Peste 60 de boli/afectiuni asigurate;

·         Preluarea tuturor grijilor financiare in momente delicate;

·         Plata rapida, in avans, a cheltuielilor medicale necesare efectuarii transplantului, direct clinicii sau unitatii medicale agreate in care se va efectua transplantul.
Pentru a avea garantia stocarii si depozitarii celulelor stem ale copilului tau, opteaza pentru Baby Stem, partener exclusiv al Seracell in Romania. Serviciile de prelucrare si depozitare a celulelor stem sunt oferite la cele mai inalte standarde. Seracell detine doua dintre cele mai importante acreditari, GMP (Good Manufacturing Practice) si JACIE, ca semn al serviciilor performante. In plus, anual peste 100 de pacienti primesc celule stem pregatite de expertii Seracell, in vederea realizarii transplantelor de celule stem. 
Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu