luni, 27 noiembrie 2017

5 trucuri pentru un makeup de sărbători sclipitor

Ne mai despart fix 29 de zile de Crăciun şi ştim că unii dintre voi deja au început numărătoare inversă spre imaginea brazilor împodobiţi, prăjiturelelor tradiţionale, zăpezii şi mai ales întâlnirilor cu prietenii şi familia.
Pregătirile de sărbători ştim bine că încep cu mult înainte. Ce rochie port, coafură, dar mai ales cum îmi asortez machiajul ocaziei şi contextului petrecerii sunt elemente pe care nu trebuie să le scapi din ochi.

Ineditul îşi face loc cu graţie printre preferinţele fashionistelor adevărate, în timp ce clasicul se updateaza în permanenţă, preluând elemente moderne spectaculoase. Dacă nu ai idei despre ce machiaj să alegi anul acesta pentru petrecerile de sărbători, uite ce îţi propune make-up artistul profesionist Katiuşa Popovici.
1.      Ochi foarte bine accentuaţi
De sărbători uită de paleta cu farduri în nuanţe naturale! Trebuie să străluceşti şi să ieşi din anonimat! Accentul este pus pe ochi, iar tu ai nevoie de un eyeliner, o paletă de culori în nuanţe pe care nu te-ai gândit că le vei folosi vreodată, un dermatograf şi un rimel.
Poţi să le foloseşti pe toate la un loc, creând umbrele oculare, o linie foarte bine trasată de tuș, puţin dermatograf pe conjuctiva pleoapei inferioare şi la final aplici rimelul. Dacă nu doreşti să îţi realizezi umbrele oculare sau nu ai îndemânare în această tehnică, poţi foarte uşor să creezi o linie mai groasă de eyeliner la baza genelor pleoapei superioare şi să adaugi în interiorul ochiului puţin iluminator.
„În funcţie de rochia şi accesoriile alese, un rol pregnant pentru a avea o seară perfectă îl joacă machiajul purtat. Machiajul de seară poate fi îndrăzneţ, dramatic sau minimalist în funcţie de tematica evenimentului la care participi sau de ţinuta pe care inteționezi să o porţi. Ochii puşi în evidenţă vor atrage întotdeauna privirele, iar cele mai potrivite culori în acest sens sunt: negrul, vişiniul, maroul şi rozul pudră. Alege organge pentru ochii verzi, albastrul marinar pentru ochii căprui, un negru intens (smokey eyes) pentru ochii albaștri şi burgundy pentru ochii negri.”, recomanda makeup artistul profesional Katiuşa Popovici.

2.      Buze conturate
Dacă credeai că scapi doar cu un machiaj al ochiilor pentru aceste evenimente, te-ai înşelat! În trend sunt şi buzele accentuate şi conturate. Ai nevoie de un creion de buze cu care să depăşeşti foarte puţin linia naturală a buzelor şi de un ruj mat, care după cum ştii îţi va face buzele să pară mai voluminoase.
„Trebuie neapărat să încercaţi rujurile mate! Pentru noaptea de Revelion un ruj mat este ideal. Nu doar că îţi va rezista toată seara, dar te va face să fii mult mai senzuală şi mai atractivă. Ai la dispoziţie orice nuanţă, astfel încât să fii sigură că ai de unde alege ceea ce ţi se potriveşte.”, te sfătuieşte Katiuşa Popovizi.


3.      Gene lungi
Genele lungi aduc un farmec aparte oricărui machiaj, indiferent dacă este unul natural sau extravagant. Ei bine, de această dată poţi să aplici mai mult rimel pe pleoapa inferioară, iar dacă nu ai făcut asta până acum, te sfătuim să o faci! Rimelul îţi va face genele mai lungi şi îţi va completa machiajul ochilor în profunzime. Make-up artistul Katiușa Popivici considera că: „Pentru un asemenea eveniment genele lungi aduc un plus de strălucire întregului machiaj. Pe lângă rimel te sfătuiesc să încerci să îţi pui şi gene false. Efectul va fi unul de neînlocuit!”.
4.      Efecte metalice
Un trend care şi-a făcut cât mai accentuată apariţia în machiaj sunt culorile metalice, care vă dau un aer de putere, încredere şi siguranţă, pe lângă strălucirea pe care ţi-o atribuie fardul. Evenimentele de acest gen se număra printre cele mai complexe, iar un amănunt metalic de la ţinuta sau machiajul tău nu va trece neobservat. Totul se învârte în jurul culorilor metalice, pentru că te fac să fii cea mai strălucitoare stea!
Pentru o seară importantă, precum cea de Revelion, machiajul tău trebuie să fie unul unic. Pentru asta trebuie să ştii cum să te machiezi astfel încât totul să fie perfect. Katiuşa Popovici vă ofară un curs de  self-makeup în doar 1-2 zile pentru a învăţa care sunt tehnicile de makeup cele mai potrivite pentru fizionomia ta şi care sunt culorile metalice care îţi pun în evidenţă culoarea ochilor şi privirea. „Îmi place să cred că într-o noapte importantă, precum cea de Revelion, machiajul unei domnişoare sau doamne trebuie să atingă cote absolute, asta ca să nu treacă neobservată pe lângă ceilalţi invitaţi de la eveniment. Un machiaj precum cel în nuanţe metalice îţi va pune nu doar culoarea ochilor în evidenţă, ci toată fizionomia. Dacă ochii tăi strălucesc, cu siguranţă vei strălucii cu totul!”, afirma makeup artistul Katiuşa Popovici.
5.      Iluminare completă
Luminiţele de Crăciun nu sunt singurele care trebuie să strălucească. Tu trebuie să fii mai presus de ele! Crezi că ce ţi-am sugerat până acum este suficient? Ei bine, te înşeli! Un ultim pas pentru un machiaj impecabil şi luminos este tehnica de iluminare a feţei. Indiferent de machiajul ochilor ai nevoie să îţi luminezi puţin colţul inferior din curba sprâncenii, arcul lui Cupidon, nasul, bărbia şi zonele de deasupra pomeţilor. Aceste elemente ale feţei sunt de fapt trăsăturile tale feminine, care trebuiesc puse în evidență pentru astfel de evenimente. Recomnadarea specialistului Katiuşa Popovici este: „Pentru un machiaj impecabil, iluminarea trebuie să fie nelipsită. Nu uita de acest pas! îţi vei pune în evidenţă faţa şi elementele unice cu care ai fost înzestrată. Te sfătuiesc să radiezi în aceste sărbători oferindu-ţi încrederea de care ai nevoie!”.
Iar ca machiajul tău să fie complet şi rezistent nu uita să aplici un spary fixator peste toată faţa!
Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty, fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. 


Distribuie:

Un comentariu: