vineri, 15 iulie 2016

Zumlandia, vacanta in stupul fermecat

Buna dragilor!
Ne-am trezit de dimineata ca sa plecam cu mic cu mare la tara, acolo unde ne vom bucura de aerul curat si mancare sanatoasa, feriti de chimicalele din supermarket-uri.
Am pus repede bagajele in masina si ne-am oprit doar la destinatie, Campia Baraganului, locul copilariei mele.
V-am mai povestit despre acest mic coltisor din sufletul meu, un mic sat linistit, unde rar auzi un zgomot si acela e probabil de la copitele cailor care se intorc de la camp.
Caldura este cu mult mai suportabila, copaceii ne rasfata cu o balada a frunzelor, floricelele numeroase si divers colorate sunt gazde primitoare pentru fluturasi si harnicutele albinute. Aceste albinute ar merita o vacanta pentru ca se stie ca ele muncesc din greu pentru noi, oamenii. Pentru a aduce in stup 1 gram de nectar, albinutele fac aproximativ 20 de drumuri,  pentru 1 kg de miere sunt necesare aproximativ 30.000 de drumuri. 
Asadar, albinutele au hotarat sa plece intr-o binemeritata vacanta, destinatia: Zumlandia, taramul de vis al albinutelor.

Regina a zburat in viteza alaturi de albinele lucratoare intr-o vizita de lucru la Complex Apicol Veceslav Harnaj, de unde s-a intors cu  :
  • Energovitalizante, pentru ca urmeaza un drum lung si au nevoie de forta speciala;
  •  Apidermin, Floral si Floramin pentru o ingrijire corporala perfecta a tuturor albinutelor care neaparat trebuie sa arate impecabil in vacanta;
  • Apidermin for men, fara de care trantorii din stup si-ar pierde farmecul irezistibil;
  • Apidermin Sun, Emulsie pentru plaja, necesara pentru protectia pielii albinutelor care vor sta mult timp la Soare;
  • Vinum Apini, vin suav demisec din miere, pentru albinutele care se vor relaxa, pe sezlonguri la piscina in compania unui vin delicios.
Gata pregatite si cu bagajele impachetate, stupul e pregatit de marea aventura, o vacanta deosebita in Zumlandia. Cazarea se face la un hotel stup de 5 stele, dotat cu toate facilitatile, inclusiv cu un centru SPA, perfect pentru relaxare si revigorarea tuturor oaspetilor. O gama variata de floricele parfumate, care mai de care mai ispititoare se gasesc in acest centru de relaxare, asa ca, albinutele vor fi fericite si rasfatate.

Seara, vor participa la spectacole interactive, distractia e garantata si zambetele prezente la datorie. Si ... ar mai fi multe de povestit, dar e tarziu, asa ca urez vacanta fericita ata albinutelor mele, cat si concediu placut voua, cititorilor mei.




Distribuie:

20 de comentarii:

  1. O minunatie de articol si da, albinutele saracutele muncesc neintrerupt si merita si ele o vacanta, dar oare au cei ce muncesc din greu, ? (mai rar)! :( )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate cei care muncesc din greu nu au parte de vacanta pentru si pentru ca asta au facut toata viata, la fel fel ca albinutele. Mama mea, desi are 65 de ani inca merge la serviciu si a uitat ca exista notiunea de concediu pentru ca munceste non-stop de peste 20 de ani.
      Dar nu se plange niciodata ...

      Ștergere
  2. Imi plac produsele apicole indiferent ca le folosesc intern sau extern. Felicitari pentru articol

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubim produsele apicole.interesant articol.multumim

    RăspundețiȘtergere
  4. Albinutele chiar merita o vacanta, mai ales ca ele ne ofera elixirul sanatatii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Albinutele merita aceasta vacanta, trudesc din greu sa ne dea noua minunatia de miere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Albinutele sunt mici minuni ale naturii...polen, miere, laptisor de matca, adevarate elixire ale sanatatii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Deși nu consum miere, mi se pare un produs benefic pentru organism

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi suntem iubitori de miere (tei, salcam, poliflora, menta, rapita) si de fagure de miere. Cand avem bubite sau zgarieturi, folosim propolis si ne vindecam mult mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos scris articolul, transmite o stare specială! O stare dulce ca mierea! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. F frumos articolul.felicitari si multumim Ramona <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Albinutelor frumoase santeti intepatima

    RăspundețiȘtergere