joi, 11 octombrie 2018

Supa cremă de conopidă



Știi momentul acela când nu ai chef să gătești, dar totuși vrei să mănânci ceva buuuun, preparat în casă? Sau când vă strângeți, în sfârșit, cu toții la masă dar nu mai ai energie să stai în bucătărie după o zi plină la muncă? Unde mai pui că atunci când faci lucrurile pe fugă, nici nu îți ies preparatele bine: parcă garnitura nu are gust, carnea e fadă și nimeni nu îți laudă talentul gastronomic.

Atât lipsa ingredientelor potrivite, cât și calitatea acestora sau atenția la detalii pot pune în dificultate o gospodină iscusită sau un chef, dar mai ales pe cei care sunt la început de drum în ale gătitului. Ca în orice activitate, în primele încercări este important să ai un ajutor care să îți dea un imbold sau care să fie alături de tine și să îți confere încredere. Nu-i așa că ar fi bine dacă ar exista un ingredient-minune care să dea mâncării aroma pe care ți-o dorești? Partea excelentă este că chiar există și a făcut istorie de când s-a “născut”, adică în 1959. Vedeta noastră culinară este Vegeta, baza de mâncăruri care adaugă savoare preparatelor tale. Este ajutorul tău atunci când vrei să gătești bunătăţuri ca la mama acasă!
Ingredientele atent selecționate te vor ajuta să gătești cu succes atât rețetele clasice, cât și moderne. Combinația potrivită dintre legumele uscate și condimentele care intră în componența unei pungi Vegeta îți oferă garanția că poți experimenta în bucătărie, dând frâu liber imaginației. Carne, legume, paste, mâncăruri cu sos sau supe – adaugă o singură lingură de Vegeta și vei scoate preparatul din anonimat!
Pentru că vine toamna și temperaturile mai scăzute ne dau deja fiori, chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka Romania, îți recomanda o rețetă delicioasă și super-ușor de gătit, care se servește caldă: Supa cremă de conopidă.

Ai nevoie de:

  • ·         500 g conopidă 
  • ·         200 g praz
  • ·         1 legătură de pătrunjel
  • ·         100 g morcovi
  • ·         100 ml smântână
  • ·         2 lingurițe de amidon
  • ·         1 lingură Vegeta clasic
  • ·         20 g unt
  • ·   nucșoară rasă
Taie conopida, morcovul și prazul în bucăți și pune-le la fiert în apa sărată. Lasă-le să fiarbă timp de 15 minute, iar la final adaugă pătrunjelul. Scurge legumele și mixează-le, adăugând puțină supă caldă (din apa în care au fiert legumele). Adaugă la legumele mixate aproximativ 700ml supă, Vegeta, nucșoară, unt și lasă-le pe foc pentru scurt timp. Amestecă smântâna și amidonul, adaugă-le în supă și mai lasă-le să se pătrundă pentru puțin timp. 
Gata, acum ai o supă sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți cu care să te încălzești în zilele reci! 

Concluzia zilei: indiferent că îți place sau nu să gătești, mâncărurile tale vor avea un gust mai bun de fiecare dată când adaugi acest ingredient minune, care de peste 50 ani a cucerit toate bucătăriile din lume. Bon apetit!

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu