vineri, 19 octombrie 2018

Copilul meu și tehnologiile: cum învață astăzi copiii noștri?


Pe 15 septembrie a avut loc la București evenimentul Copilul meu și tehnologiile. Oportunități și riscuri
Organizat de English Kids Academy și International House, evenimentul a adus laolaltă un număr impresionant de părinți interesați de subiectul tehnologiei în viața copilului lor. 


Evenimentul a fost moderat de Virgil Ianțu și i-a avut ca vorbitori pe:
Mihai Laurenţiu Gânj - Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
Georgiana Rosculeţ - Coordonator Programe Educaţionale "Salvaţi Copiii"
Raluca Teleanu - Doctor Neurochirurg, Director al Secției de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Evenimentul a adus în discuție informații importante și relevante despre pericolele, dar și oportunitățile pe care le poate aduce tehnologia în viața copilului lor. De la întrebări legate de vârsta de la care copilul poate sau trebuie să aibă acces la tehnologie și internet, de la aspecte care țin de sănătatea sa fizică în raport cu tehnologia, până la informații legate de dezvoltarea și creșterea copilului sau despre oportunități de carieră. Riscurile nu au fost lăsate deoparte, iar statisticile sunt îngrijorătoare.

De ce nu mai citesc copii?*

·         Televizorul sau accesul de timpuriu la ecrane, poate produce întârzieri în dezvoltarea limbajului,
·       Accesul la tehnologiile moderne de timpuriu poate reduce satisfacția cititului, inhibând dezvoltarea abilităților necesare

·         Poate apărea deficitul de atenție, în cazul expunerii prelungite la ecrane a copiilor mici, iar în cazuri mai grave, poate apărea epilepsia
·         O dată cu înaintarea în vârstă și accesul copiilor la internet și la rețelele de socializare, poate apărea foarte ușor dependența de telefonul mobil și/sau de internet.
Există și avantaje?
Specialiștii ne asigură că da. Oportunitățile de business pe care le oferă mediul digital sunt enorme:
  • ·         dezvoltarea noilor domenii (digital design, computer science)
  • ·         piețe de locuri de muncă imense
  • ·         salarii mari și oportunități de carieră

Există chiar și oportunități în dezvoltarea copilului:
  1. ·         acesta atinge diferite stiluri de învățare și se adapteaza mai ușor
  2. ·         individualizează procesul de învățare
  3. ·     lecțiile devin mai atractive, interactive, mai ușor de asimilat, eficiente – noile tehnologii le oferă copiilor metode eficiente de planificare sau urmările a progresului

Internetul este la îndemâna oricui**
·         Numărul persoanelor care au acces la internet a ajuns la 3,2 miliarde, conform Facebook
·         Dronele sunt deja capabile să furnizeze internet gratuit și în zonele fără acces
·         Google a început să testeze în urmă cu trei ani, în Noua Zeelandă, baloane cu heliu care oferă internet de la o altitudine de circa 20 km. Acestea au un diametru de 15 m şi pot naviga în jurul Pământului.
·         Aproape 70% dintre persoanele cu vârste între 16 şi 74 de ani din România, echivalentul a 10,6 milioane de utilizatori, au folosit internetul, în 2016 conform Institutului Naţional de Statistică (INS).
Evenimentul Copilul meu și tehnologia. Oportunități și riscuri face parte din seria evenimentelor #conferințeleEKA, o serie de evenimente socio-educative, un concept unic care vine în sprijinul părinților cu instrumentele necesare pentru a crea o relație deschisă între copil și părinte, precum și pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cum întrețin relația cu copilul meu adolescent?

Adolescența este o perioadă dificilă din viața fiecărui părinte și, cu siguranță, din viața fiecărui copil aflat în plină ascensiune. Obstacolele nu trebuie să fie neapărat de netrecut, de aceea este încurajată o relație deschisă de comunicare între părinte și copil. Este bine de știut că în perioada adolescenței relațiile dintre părinți și copii se răcesc deseori, iar acest aspect poate avea un impact negativ asupra dezvoltării tinerilor. English Kids Academy vă invită să aflați mai multe într-un nou eveniment marca #conferințeleEKA: Reușita copilului meu adolescent - care sunt soluțiile în astfel de cazuri, cum putem aborda relația cu adolescentul la liceu, ce abilități se pot dezvolta cu ajutorul nostru pentru maturitate sau ce mai putem face, atunci când credem că nu mai e nimic de făcut. Detalii aici, evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie.
Despre English Kids Academy
English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge. 
*dr. Raluca Ioana Teleanu, Doctor Neurochirurg, Director al Secției de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
**date Salvați Copii, programul Ora de net



Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu