joi, 4 octombrie 2018

BARZA lansează testul de fertilitate feminină și masculină


Infertilitatea
Stilul de viață, factorii genetici și psihologici ai ambilor parteneri pot cauza infertilitatea. Infertilitatea este diagnosticată atunci când sarcina nu apare după un an, timp în care au avut loc raporturi sexuale neprotejate. În acest caz este nevoie de o evaluare pentru infertilitate.

Potrivit statisticilor, doar 20% dintre cuplurile care au raporturi sexule neprotejate vor concepe un copil într-o lună, iar 85% dintre cupluri vor concepe natural după un an de încercări. Cu toate acestea, dacă femeia are peste 35 de ani, specialiștii recomandă ca evaluarea pentru infertilitate să înceapă după doar 6 luni de raporturi sexuale neprotejate, astfel încât femeia să urmeze un tratament de specialitate cât mai curând. De asemenea, dacă femeia are cicluri menstruale neregulate (care sugerează absența ovulației) sau ea și partenerul au o cauză cunoscută de infertilitate (de exemplu, ovare polichistice sau vasectomie – proces de sterilizare permanentă a bărbatului), investigațiile trebuie realizate după primele încercări nereușite de formare a sarcinii.
Cauzele care determină infertilitatea pot fi:
·         35% din cazurile de infertilitate sunt de cauză feminină;
·         30% de cauză masculină, iar în ultimii ani acest procent a urcat până la 50%;
·         20% cauze mixte;
·         15% dintre cazuri, nu au o cauză aparentă.
Infertilitatea de cauză feminină
Există o serie de condiții medicale care au un impact negativ asupra capacității femeii de a concepe.
Printre cele mai întâlnite se numără problemele ovulatorii, mai exact, lipsa eliberării ovocitului de către ovar sau eliberarea unui ovocit anormal. Pe lângă acestea se remarcă și o serie de tulburările hormonale care constituie impedimente în maturizarea ovocitelor, determinând implicit absența ovulației și, mai departe, dificultăți de concepție. Balanța hormonală poate fi dezechilibrată din cauza stresului, a variațiilor mari de greutate într-un timp scurt, de eforturile fizice extreme, de dereglări ale glandei tiroide, de consumul de alcool și droguri. Cazurile cele mai rare de infertilitate sunt cauzate de anomaliile la nivelul ovarelor, trompelor sau uterului, precum și dezvoltarea de anticorpi împotriva spermelor sau ovulelor.
Primul pas pentru clarificarea existenței unei probleme de infertilitate este verificarea funcției ovariene și a calității ovocitelor. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul testului de fertilitate de la BARZA, un test rapid care detectează în urină nivelul hormonului FSH.  Declinul funcției ovariene va fi confirmat prin rezultatul pozitiv al testului. În cazul acestui rezultat, este indicat ca pacienta să urmeze un control de specialitate prin care se va verifica permeabilitatea trompelor uterine și aspectul uterului (radiografie HSG), organele abdominale (laparoscopie) și/sau cavitatea uteriă (hiteroscopie).
Infertilitatea de cauză masculină
Cel mai des întâlnit motiv al infertiliății masculine este producerea de spermă care conține spermatozoizi într-o concentrație insuficientă sau a căror mobilitate sau aspect sunt anormale. Chiar și cu rezultate normale: 20 - 120 milioane spermatozoizi/ml, 30% de formă și mărime normală, iar 50% să aibă o bună mobilitate, dereglările funcționale pot împiedica sperma să penetreze ovulul.
Cele mai frecvente cauze de infertilitate masculină sunt determinate de stilul de viață, mai exact, orice cauză care crește temperatura bazală (băi lungi fierbinți, sauna, statul pe scaun în timp îndelungat) anumite medicamente, consumul de alcoolul, drogurile, tutunul și steroizii anabolizați. Nu sunt excluse nici dezechilibrele hormonale, afecțiunile imunologice, infecțiile, bolile venerice, disfuncțiile sexuale, traumatismele testiculare sau anomaliile genetice.
Și în cazul bărbaților, primul pas pentru a stabili dacă există o problemă de infertilitate este efectuarea unui test care poate stabili gradul de fertilitate masculină. Testul de fertilitate masculină Barza este un test rapid de determinare calitativă a concentrației de speramtozoizi din materialul seminal uman. În cazul în care valorile se referință nu se încadrează în intervalul de testare sunt necesare investigații suplimentare ca spermograma, testul MAR care determină prezența anticorpilor anti-spermatici, testele endocrine și evaluarea nivelului lecucocitelor care este asociat cu infecții sau inflamații în corp.
Despre testul de fertilitate 2 + 1 BARZA
·         Testul de fertilitate feminină (2 teste) – este un test rapid calitativ pentru detectarea în urină a nivelului hormonului FSH (Hormon de Stimulare Foliculară) în vederea evaluării funcției ovariene. Deoarece concentrația hormonului FSH în urină este influențată de o serie de factori, precum ingerarea de apă sau transpirație, testul trebuie aplicat de cel puțin două ori, pentru un rezultat concludent. Declinul funcției ovariene este una dintre posibilele cauze ale fertilității scăzute și dacă rezultatul testului este pozitiv, trebuie consultat medicul specialist.
·         Testul de fertilitate masculină (1 test) – este un test rapid de determinare calitativă a concentrației de spermatozoizi din materialul seminal uman, ca un ajutor în vederea stabilirii gradului de fertilitate masculină. SP10 este o proteină prezentă doar la nivel testicular și este utilizată ca metodă de analiză, în vederea testării concentrației de spermatozoizi. Concentrația proteinei SP10 este proporțională cu gradul de concentrație a spermatozoizilor din lichidul seminal. Testul pozitiv indică viabilitatea spermatozoizilor din lichidul seminal. 
***
Despre BARZA
BARZA – de peste 20 de ani alături de tine!
Din 1995, de când a introdus pe piața din România primul test de sarcină, BARZA a rămas alături de femeile din România, fiind un partener de încredere care a căutat permanent să vină cu soluții inovatoare pentru aspectele delicate cu care se confruntă acestea.
O afacere de familie care a început ca un proiect temerar, este astăzi un business antreprenorial de succes, validat de încrederea consumatorilor și a medicilor care recomandă produsele BARZA de mai bine de 20 de ani!
În prezent, portofoliul de produse BARZA cuprinde: teste de sarcină clasice (tip casetă, tip stilou, tip bandă), teste de sarcină ultrasensibile (tip casetă, tip stilou, tip bandă), test de ovulație, teste de fertilitate de cuplu, test de menopauză și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.
Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul: https://testulbarza.ro/ 

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu