joi, 12 octombrie 2017

Top 5 alimente de toamna care iti pateaza dintii!

Dintii isi pierd nuanta de alb natural odata cu trecerea timpului si din cauza alimentelor pe care le consumam.
Exista cateva alimente care desi sunt sanatoase si recomandate de nutritonisti, afecteaza culoarea naturala a dintilor nostri, lasand pete greu de curatat. Dintii se ingalbenesc din cauza substantelor pe care acestea le contin, care coloreaza si deterioreaza smaltul.
Smaltul este substanta prin care transpare culoarea dentinei, al doilea strat al dintelui, cel care ne da de fapt culoarea. Prin detartraj, periaj si air-flow ne putem mentine albul natural al dintilor” ne-a explicat dr. Hazaparu Anca, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.

Toamna este sezonul in care tindem sa consumam cele mai multe alimente care ne pateaza dintii: vinuri, bauturi calde si colorate, legume.
Specialistii de la ANDRA Smile ne-au povestit despre alimentele care pateaza si despre cum putem preveni si solution problema dintilor galbeni, astfel incat sa nu renuntam sa mancam ceea ce ne place.
1. Vinul rosu
Vinul rosu contine antioxidanti si alte substante, cum ar fi resveratrolul, excelent pentru sanatatea inimii, imbatranirea precoce, preventia cancerului si a altor boli cronice. Cu toatea cestea, consumat in cantitati mai mari, vinul rosu poate schimba culoarea naturala a dintilor, albul devenind galbui.
Indiferent de alimentele consumate, este indicat sa faceti o igienizare dentara profesionala o data la maxim 5-6 luni, mai ales in perioada de toamna cand dintii sunt supusi unor factori nocivi, cum sunt compusii din vinul rosu si din alte alimente care coloreaza”, ne-a spus dr. Andra Custura.
2. Mustul
Bautura dulce siaromata are o consistent si culoarea intense care o face daunatoare sanatatii dentare.
3. Sfecla rosie
Oricine a mancat vreodata sfecla stie cat de puternica este culoarea sa. Aceasta poate produce pete pe dinti, mai ales atunci cand este consumata sub forma de suc. Sfecla este foarte sanatosa pentru organism si recomandata de expertii in domeniul sanatatii. Ca sa nu o scoatem din alimentatie, putem urmasfatulmedicilor de la Andra Smile:
In cazul in care obisnuiti sa consumati acest aliment, va sugeram sa vas palate dintii temeinic, dar mai ales sa optati pentru un periaj dentar insotit de air-flow pentru ca dintii sa-si pastreze culoarea si sa nu ramana cu pete”.
4. Sosul de rosii
Sosul de rosii este delicios in spaghete, tocanite sau alte feluri de mancare, insa poate transforma culoarea dintilor din alb in galben. Continutul ridicat de acid din sosul de rosii, poate provoaca deteriorarea smaltului, ducand la ingalbenirea dintilor.
1. Ceaiul
Multi oameni cred ca ceaiul provoaca mai putine pete pe dinti decat cafeaua, insa unele tipuri de ceai sunt atat de concentrate incat pot ingalbeni dintii cu usurinta.
Explicatia este simpla: ceaiul contine o substanta numita tanin, care cauzeaza petele de pe dinti.
Cu toate acestea, majoritatea ceaiurilor aduc numeroase beneficii pentru sanatate, motiv pentru care nu trebuie sa intrerupeti consumul lor din cauza colorarii. Cel mai bun lucru pe care il puteti face, in acest caz, este alegerea ceaiurilor mai deschise la culoare si o igiena dentara corespunzatoare.
Pentru a avea dinti albi, fara sa renuntati la alimentele care va plac, Solutia este igienizarea profesionala.
Igienizarea dentara professional presupune detartraj – previne si trateaza problemele cu tesuturile de sustinere ale dintilor si structura dentara, periaj profesional –previne afectiunile dentoparodontale, si airflow – inlatura petele si tartrul, prin actiunea jetului de aer, combinat cu apa si pulbere de bicarbonat de sodiu”, ne-a explicat medicul dr. Monica Bratu.
Pentru ca luna octombrie este luna igienei orale la Andra Smile, pachetul complet pentru igiena orala este redus la jumatate!

Pana pe 31 octombrie, beneficiezi de detartraj, periaj si airflow la pretul de 120 lei, in loc de 240 lei si scapi de grija petelor si dintilor galbeni!

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu