luni, 12 iunie 2017

Implanturi ieftine vs. implanturi scumpe. Iata 6 elemente care fac diferenta!


Cand vine vorba de sanatatea orala, ar trebui sa alegem ce este mai bun, insa, de cele mai multe ori, tindem sa optam pentru tratamente mai ieftine, care se dovedesc in scurt timp a fi un fiasco.
Studiile arata ca mai mult de 70% dintre romani merg la medicul stomatolog numai cand au o problema majora, acelasi procent fiind si in cazul celor care aleg tratamente de calitate, pentru a fi siguri de beneficiile tratamentelor.
Iata care sunt diferentele dintre implanturile dentare, subliniate de dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile:
Calitatea tratamentului
In cazul implanturilor ieftine, tratamentul de suprafata este precar sau inexistent, ceea ce influenteaza osteointegrarea pe termen lung. In plus, titanul care nu este de puritate inalta poate duce la degradarea implantului dentar intr-un timp foarte scurt.
Implanturile mai scumpe au o puritate a titanului care ajunge si la 97-98% si au tratament de suprafata cu plasma, oxizi de Ca, Zr, etc., ceea ce te asigura ca rezultatele sunt foarte bune de fiecare data.
Ce spun studiile
Implanturile ieftine nu au studii clinice la baza, in vivo sau in vitro, si nici nu exista un program de monitorizare, care sa documenteze modificarile care apar la 10-20-25 de ani de la tratament sau care sa indexeze comportamentul implantului in timp sau nivelul de osteointegrare.
Pacientul ar trebui sa solicite intotdeauna medicului certificat de garantie, pasaportul implantului si studiile stiintifice de la baza acestuia. De obicei, doar implanturile mai scumpe au numeroase publicatii si studii stiintifice care atesta beneficiile acestora” afirma specialistul.
Norme si conditii
Acest timp de implanturi se produc in fabrici ce nu respecta normele obligatorii: sinterizarea Titanului nu se face in deplin mediu de sterilitate si in conditii totale de asepsie si antisepsie.
Spre deosebire de acestea, implanturile mai scumpe respecta toate normele de igiena si protectie a pacientului. In , tehnologia prin care sunt obtinute aceste implanturi dentareeste de cea mai inalta calitate, sinterizarea titanului se face la cele mai inalte niveluri de sterilitate.
Rezistenta in timp
Implanturile ieftine sunt complet contraindicate pacientilor, deoarece acestea ar putea provoca problem de sanatate sau le-ar putea accentua pe cele existente. Adesea implanturilor de duzina nu le sunt verificare rezistenta in timp, modul de elasticitate sau rezistenta la coroziune si nici nu primesc certificate de garantie din partea producatorilor.
Comparativ cu acestea, implanturile scumpe rezista in timp, datorita calitatii lor. Exista firme de implanturi de sine statatoare in intreaga lume, care nu au fost inglobate in vreun trust si au ramas pana in zilele de azi in mainile familiilor fondatoare. Procesele de dezvoltare indeplinesc aceleasi standarde de calitate, acestea fiind rezistente mult timp, dupa cum arata si studiile efectuate de-a lungul timpului”, explica dr. Andra Custura.
Varietatea componentelor
De cele mai multe ori, implanturile ieftine au o gama foarte limitata a componentelor protetice, in consecina sunt posibilitati limitate de a reabilita cazuri cu solutii multiple. De asemenea, folosesc componente de tip analogi, ieftine sau facute pe piata neagra si uneori nu ne potrivesc perfect cu platforma implantului. Astfel, in timp, implanturile fac joc si se fractureaza fiind necesara schimbarea acestuia.
De partea cealalta sunt implanturile mai scumpe, care au o gama variata de componente protetice, astfel, tratamentul poate avea solutii multiple, datorita acestor elemente de calitate, realizate din materiale rezistente si perfecte pentru a inlocui dintele natural.
Desingul implantului
Asemenea gamei restranse si designul implanturilor ieftine este foarte limitat, nu respecta forma radacinii si nu are forme variate. Acestea sunt numai de forma cilindrica, nu au spire duble, active taietoare si suprasolicita osul, in timp, producand o usoara necroza.
Designul implanturilor scumpe este variat, acesta este personalizat in functie de nevoile pacientului si poate avea forme si dimensiuni multiple, tocmai pentru a se potrivi perfect maxilarului si danturii. Rezultatele bune ale acestui tip de implant sunt vizibile mult timp, datorita calitatii superioare si a respectarii tuturor regulilor.
Noi am ales sa folosim implanturile de la Sweden Martina, lider intenational in producere si distributia produselor de implantologie si are opt sisteme complete dezvoltate pentru a satisface toate nevoile de implanturi si proteze, cu morfologii specifice pentru toate situatiile clinice: aplicatii traditionale, utilizare post-extractiva, GBR, ascensoare sinusoidale sau prelungiri la creasta, incarcare imediata. Peste 50 de brevete de implantologie, endodontie si ortodontie protejeaza si promoveaza descoperirile cercetarilor realizate pana in prezent. Mai multe marci inregistrate identifica aceste produse.
Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara si pentru a avea o stare de bine de fiecare data cand pasim in cabinetul sau. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa, chirurgie dento-alveolara, dar si terapie craniosacrala. 
Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu