Greu de nimerit, pentru mine găluştele au reprezentat o mare provocare. În schimb soacră mea, întotdeauna la face perfecte, pufoase şi frumoase, exact că cele din revistele culinare.
Am hotărât să stau lângă ea în bucătărie şi să fac poze, la fiecare pas, încercând să reţin modul în care se fac.
Spre marea mea uimire, ea făcea totul cu uşurinţă şi relaxare, fără măsurători şi fără a separă albuşurile de gălbenuşuri, aşa cum ştiam eu.
Dar hai să începem operaţiunea găluşti perfecte!
1. Se sparg două ouă într-un castron.
2. Se adaugă un praf de sare
3. Se toarnă două linguri de ulei
4. Se adaugă grisul (7 linguri) în ploaie şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Compoziţia se freacă bine, nu trebuie să fie nici prea moale nici prea tare, până capătă aspectul unei smântâni groase.
5. Găluştele se iau cu o linguriţă încălzită în supă şi se pun în oală care clocoteşte încet pe foc.
Se acoperă oală şi se lasă la fiert încă 10 minute la foc mic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu