vineri, 10 februarie 2017

Introducerea hranei solide la bebelusi

Hranirea micutului tau este unul din cele mai  satisfacatoare lucruri pe care le vei face. Insa cum stii sigur ca este pregatit sa inceapa aceasta calatorie culinara? 

Inainte sa incepi diversificarea mancarii, cel mic trebuie sa-si sustina bine gatul si capul (pe care le poti imbunatati cu exercitii zilnice), poate sa stea bine intr-un scaun inalt si nu are probleme la inghitit. O alta regula de baza este ca cel mic sa aiba de doua ori greutatea de la nastere, cel putin 6 kg. Se recomanda ca diversificare sa inceapa in jurul varstei de 6 luni, dar este important sa discuti cu pediatrul inainte de a lua aceasta decizie. Doctorii recomanda introducerea ca alimente a celor pe baza de faina integrala sau cereale bogate in fier, deoarece acestea sunt usoare pentru digestie. Unii medici recomanda introducerea alimentelor de culoare portocalie, cum ar fii piersicile sau cartofii dulci, dupa care poti trece la cele de culoare verde (mazare, fasole), dupa poti trece la cereale cum ar fii orezul, ovazul si orzul . Un copilas care este alaptat ar putea prefera inainte de toate carnea, care contine fier si zinc, doi nutrienti care nu se gasesc din abundenta in laptele matern.
Important este sa-i oferi bebelusului lingurite mici si numai cateva al fiecare masa, pana cand se obisnuieste cu aceasta tranzactie. Nu il forta sa manance mai mult decat doreste, pentru ca probabil s-a saturat.
Este bine sa astepti doua sau trei zile intre fiecare fel nou de mancare, oferindu-i cate un aliment nou timp de cateva zile, iti va fii usor sa observi eventualele reactii alergice, cum ar fii scaune moi, irirtatii sau varsaturi.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu