marți, 27 martie 2018

5 greseli care iti imbatranesc tenul zi de zi

Stilul de viata este cel care ne defineste, astfel, sanatatea si frumusetea noastra reies din cateva obiceiuri zilnice care ne sunt benefice sau, din contra, ne dauneaza. Fiecare dintre noi isi doreste sa prelungeasca cat se poate frumusetea tineretii, tenul radiant si lipsa semnelor lasate de vreme. Cu toate acestea, anumite obiceiuri pe care le facem zilnic scad elasticitatea pielii si duc la imbatranirea prematura a acesteia. Iata ce greseli sa eviti pentru a avea tenul la care visezi:
1. Mimica fetei
O fata prea expresiva determina de cele mai multe ori aparitia prematura a ridurilor prin crearea unor „santuri” fine pe ten. Desi este greu sa ne controlam expresiile, este bine sa invatam sa controlam semnele mirarii sau ale supararii de pe fata noastra. Ridicatul sprancelenor increteste fruntea, zambetul amplifica crearea ridurilor marionette iar supararea sau furia accentueaza ridurile din jurul ochilor.

Pentru a mentine intinsa pielea acestei zone delicate, zona ochilor, este important sa utilizezi in fiecare zi un produs cu efect de lifting. Pierderea elasticitatii pielii din aceasta zona este cea care favorizeaza aparitia micilor riduri si a imperfectiunilor de pe pleoape. Utilizeaza in fiecare zi un tratament intensiv dedicat, precum tratament lifting pentru zona din jurul ochilor cu acid hialuronicde la Bottega Verde. Formula acestui tratament ajuta la imbunatatirea aspectului micro-ridurilor cutanate specifice zonei delicate din jurul ochilor si reda elasticitatea pielii.

2. Lipsa somnului
Munca de la birou sau activitatile epuizante isi pun amprenta si pe fata noastra. Chiar daca iti place sa pierzi noptile, trebuie sa stii ca lipsa orelor de somn necesare organismului duce la aparitia tenului tern si lipsit de stralucire. Celulele pielii au nevoie de timp pentru odihna si hidratare, iar oboseala le devitalizeaza si le deshidrateaza treptat.
Masca de fata este, in general, un tratament intensiv excelent de aplicat dupa noptile pierdute. Opteaza pentru o masca scrub – hidratanta cu extract de piersici si caise, care sa te ajute sa cureti celulele moarte de pe suprafata tenului si sa hidratezi tenul in profunzime. Are o textura cremoasa imbogatita cu pulpa de caise si piersica, ce asigura tenului un adevart cocktailde vitamine. Pudra din samburi de caisa exfoliaza delicat, indepartand celulele moarte si impuritatile pentru un ten stralucitor si catifelat.
3. Alimentatia tip fast-food
Se spune ca suntem ceea ce mancam iar, cel mai bun exemplu este faptul ca alimentele de tip fast food, bogate in grasime sau aditivi, pot determina aparitia cosurilor, a ridurilor sau a imperfectiunilor tenului. Este bine pentru sanatatea si frumusetea noastra sa consumam alimente bogate in vitamine si fibre cum sunt legumele, fructele sau carnea slaba pentru a creste productia de colagen si elastina a pielii. De asemenea, consumul a minim 2 litri pe zi de apa joaca un rol extrem de important atunci cand ne dorim sa avem o piele perfecta.
4. Rutina zilnica a demacherii
De multe ori se intampla sa uitam acest pas extrem de important pentru a avea o fata frumoasa, fie din cauza oboselii, fie datorita faptului ca acest obicei poate deveni o corvoada. Totusi, trebuie sa constientizam ca machiajul si tot ceea ce ramane pe ten in urma unei zile pline, poate determina imbatranirea prematura a tenului.

Incearca laptele demachiant tonic cu pro-retinol si colagen vegetal de la Bottega Verde. Utilizat dimineata si seara, indeparteaza impuritatile si urmele de machiaj, lasand pielea moale si catifelata, gata de a primi tratamente ulterioare. Aplica apoi o crema de fata cu efect de lifting cu unt de shea si acid hialuronic, care sa ofere tenului tau un efect de lifting pe toata durata noptii. Aceasta crema are o textura consistenta, ideala pentru noapte, cand epiderma este mai relaxata si raspunde mai bine la actiunea hidratanta si nutritiva.
5. Fumatul
Se stie ca fumatul este un obicei nociv nu doar pentru organism cat si pentru ten, oferind un aspect imbatranit si o culoare nesanatoasa pielii datorita faptului ca devine privata de oxigen si de diferiti nutrienti. De asemenea, substantele chimice din fumul inhalat pot afecta calitatea colagenului si a elastinei. O alta modificare tipica provocata fumatorilor este accentuarea ridurilor de la coltul extern al ochiului si de deasupra buzelor. Daca renuntarea la fumat este un act major ce necesita multa determinare, incearca pe cat posibil sa consumi sucuri din fructe naturale si sa dormi suficient, cat sa iti refaci rezervele de vitamine.
Adopta un stil de viata sanatos si bucura-te de frumusetea naturala! Fa-ti fiecare zi mai frumoasa utilizand produse de calitate care sa te faca sa te simti bine. Produsele cosmetice Bottega Verde vin in intampinarea nevoilor tale, avand grija de corpul si tenul tau. Indiferent de produsele cosmetice pe care le alegi, la Bottega Verde gasesti variante naturale care se bazeaza pe principiile active ale plantelor pe care le contin. Alege din gamele variate de produse cosmetice, pe care le gasesti doar pe www.bottegaverde.ro
Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu