marți, 25 iunie 2019

Cum să faci față unei sacini cu succes în timpul verii


Căldura crescută și umiditatea verii pot fi unele dintre caracteristicile acestui sezon care ne fac să ne simțim nu tocmai bine, provocându-ne o stare permanentă de disconfort. Problema și mai mare apare în momentul în care trebuie să treci prin toate acestea, însărcinată fiind. Ce te faci în aceste condiții? Încerci să te adaptezi.

Dr. Silviu Iștoc, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital îți oferă 7 sfaturi practice pe care să le pui în aplicare pentru a trece mai ușor peste această vară.
1.      Hidratează-te
„Cel mai important lucru în sezonul canicular este să te hidratezi. Este recomandat să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi - mai ales în lunile de vară. Apa este necesară pentru a transporta nutrientii către făt, pentru a detoxifia organismul și pentru a-ți menține pielea catifelată. O hidratatare intensă ajută corpul să se răcească, să lupte împotriva căldurii și să reducă retenția de apă.”, afirmă dr. Silviu Iștoc.
2.      Investește într-un costum de baie pentru gravide
Nu este nevoie să eviți plaja sau piscina doar pentru că ești însărcinată. În loc să porți un costum de baie obișnuit, caută-l unul care să te ajute să te simți confortabil. Înotul este o activitatea foarte bună în lunile de vară - nu numai că te ajută să îți răcești corpul, dar, de asemenea, ameliorează presiunea asupra articulațiilor.
3.      Optează pentru aerobic în apă
Poți apela la un sport foarte eficient și sigur pe toată perioada verii: aerobic în apă. Acesta te va ajuta să te menții în formă, în timp ce te vei bucura de răcoare. Înainte de a începe o astfel de activitate, consultă-te, mai întâi cu medicul tău.
4.      Dormi la prânz
„După-amiaza este cea mai călduroasă parte a zilei, așa că, dacă poți, sari peste ea. Fiind însărcinată este o muncă grea, deci, vei avea nevoie de odihnă. O siesta la mijlocul zilei te va ajuta să ocolești căldura, permițând organismului să se recupereze și să se reîncarce.”, adaugă dr. Silviu Iștoc.
5.      Poartă haine răcoroase
Înlocuiești garderoba ta obișnuită cu rochii de bumbac sau in vaporoase, cu tricouri largi și pantaloni scurți de maternitate. Nu purta îmbrăcăminte strânsă, din materiale care nu lasă pielea să respire. Astfel, te vei putea mișca în voie, fără să transpiri excesiv și fără să te simți inconfortabil.
6.      Relaxează-te cu o baie călduță
Aprinde o lumânare parfumată, adu-ți cartea preferată și relaxează-te în cadă pentru o vreme. O baie caldă sau călduță va ajuta la reducerea temperaturii corpului și, cu siguranță,te vei simți mai bine. Bucură-te de puțin timp doar pentru tine. Meriți toate pauzele pe care le poți obține.
7.      Ține-ți picioarele sus
Picioarele, tălpile și gleznele femeilor gravide sunt predispuse la umflare, iar căldura de afara va înrăutăți și mai tare situația. Cu fiecare ocazie, sprijină-ți picioarele undeva mai sus decat trunchiul pentru a ajuta circulația. Un alt truc este acoperirea lor cu un prosop umed, și de amenea, evită să stai cât mai mult în picioare.
Ținând cont de sfaturile de mai sus, vei trece de vară cu brio, bucurându-te în același timp de toate frumusețiile ei.
Supranumit și doctorul care salvează viețile nenascute, Silviu Iștoc este medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetala și Chirurgie Ginecologică Minim Invaziva și la Clinica ProVita.
Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a intors acasa, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși; mărturie în acest sens, stau numeroasele intervenții chirurgicale noninvazive, dintre care unele foarte dificile.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu