vineri, 13 octombrie 2017

Prima mea participare la Digital Parents Talks

Buna dragilor,
Pentru ca ati fost curiosi, azi vreau sa va prezint detaliile legate de prima mea participare la Digital Parents Talks.
                       Credit foto: Cristina Nichituș, Photography Studio - Kids & Family


Voi, probabil le cunoasteti deja pe cele doua doamne, Lavinia Pavel si Ana Nicolescu, cunoscute pentru activitatea lor de promovare a nisei de bloggeri parinti; organizatoare a mai multor conferinte Digital Parents Talks din toata tara. Eu le cunosteam activitatea intensa din mediul on-line, dar am dorit sa le cunosc personal si de aceea am participat cu real entuziasm, la cea de a-8-a editie a Digital Parents Talks, desfasurata in Bucuresti la Conacul Golesc Grant.
Timp de o saptamana am pregatit o scurta prezentarea a mea, a blogului si chiar am facut noi carti de vizita, pentru ca cele vechi nu pareau sa se ridice la nivelul evenimentului. Nu numai eu m-am pregatit de conferinta ci si Ania, care astepta evenimentul pentru a vedea in premiera cele doua epidoade din "O poveste incalcita", noul serial cu printesa ei preferata, Rapunzel.
Si nu am fost deloc dezamagite!
Am fost intampinate cu mici cadouri si multa voie buna. Parca si cafeaua avea un gust mai aromat, imi amintesc cu placere de micile glume din jurul aparatului. Nu le cunosteam pe doamnele de langa mine, dar asta nici nu conta, pentru ca paream prietene de-o viata.
Dupa discursul de bun venit, Ana Nicolescu ne-a reamintit scopul nobil al acestei comunitati: Sa ajungem o voce atat de puternica incat sa putem schimba mentalitati si legi in Romania din dorinta de a le lasa o tara mai buna copiilor nostri.
Aceasta a fost si este dorinta comuna a tuturor celor care au fost prezenti in sala.
Si se poate sa schimbam mentalitati!

Acelasi lucru au spus si cele 3 doamne invitate speciale ale evenimentului:
  • Ioana Chicet – Macoiveiciuc (scriitoare si organizator de evenimente cunoscuta sub numele de Printesa Urbana)
  • Diana Ghinda (specialista in training si comunitati)
  • Evelina Necula (fondatoare Kinderpedia, o platforma online, interactiva, destinata atat parintilor cat si cadrelor didactice din scoli si gradinite, pentru o comunicare eficienta si directa.
 Am asistat fascinata la prezentarile lor si am incercat sa asimilez cat mai multe cunostinte si sa ma inspir din experientele lor.
Cred ca as fi stat toata ziua fara sa ma misc de pe scaun, ascultandu-le.
Doar tropaitul celor mici care veneau la masa, m-au intrerupt din meditatie.
Dupa pranzul delicios, cei mici au plecat la joaca, iar Lavinia Pavel a incercat sa ne familiarizeze cat mai mult cu notiunile de SEO, pentru ca toti dorim ca articolele noastre sa fie cat mai bine indexate de Google. Am retinut ca titlul articolului trebuie sa fie cat mai simplu si neaparat sa se regaseasca in prima fraza, preferabil pe la jumatate. Multe informatii utile, dar din pacate, mintea mea nu a reusit sa tina pasul cu prezentarea.
Toata ziua, Ania a participat cu placere, la un workshop creativ de jucarii, sustinut de Learning Hub si inspirat de premiera din 2 octombrie a serialului O Poveste Incalcita, bazata pe filmul de lung-metraj realizat de Walt Disney Animation Studios.


Partenerii si sustinatorii acestui eveniment au fost: Disney Channel, Idea Bank, Kinderpedia, Aqua Carpatica si Bioderma.
In concluzie, multumesc tuturor care au facut ca acest eveniment sa fie unul minunat!

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu