miercuri, 7 februarie 2018

Digital Parents Talks, din culisele Instagram

O perioada buna de timp, Instagram a reprezentat pentru mine un mister, nu înțelegeam cum funcționează și nici nu-i găseam utilitatea. Mai târziu, am descoperit că acolo se ascunde o lume întreagă, în cea mai frumoasă formă a ei, prin poze speciale care transmit emoții.
Digital Parents Talks, reprezintă o frumoasă comunitate a bloggerilor părinți, care are ca obiectiv dezvoltarea unor proiecte care sa ne îmbunătățească viața.

Așa au apărut conferințele DPT, acum la editia cu numarul 10, am pătruns în culisele Instagram împreună cu 3 specialiști în domeniu: Robert Diaconeasa (blogger la DaddyCoolRo), Mihai Răitaru (fotograf, blogger) și Alina Rachieru Ilie (brand manager la Pineberry).
Preferatul meu de la aceasta ediție a fost Robert, pentru că a prezentat informațiile cu mult șarm și sinceritate. Am reținut că dincolo de cifrele impresionante de urmăritori, se ascunde o muncă asiduă zilnică.

Robert a studiat îndeaproape Instagram și ne-a dezvaluit câteva trucuri prin care să captăm atenția utilizatorilor acestei rețele de socializare, eu am reținut doar o parte din ele, pe care vreau să vi le transmit și vouă prietenilor mei.

  1. Contul de Instagram trebuie să ne definească, să urmeze o anumită linie personală și să fie uniform.
  2. Postările să fie zilnice,  preferabil dimineața sau seara, la anumite intervale orare fixe, spre exemplu, dacă ne adresăm publicului străin, intervalul orar cel mai bun este între 23-24.
  3. Utilizarea un hashtag-uri mai putin populare, ideal pe cele care au între 15.000 si 30.000 de postari. Important de asemenea, este sa folosim la fiecare postare minim 5 hashtag-uri și maxim 30, preferabil 18.
  4. Folosirea unui hashtag propriu la fiecare postare pentru ca urmăritorii să ne vadă mai ușor postările.
  5. In descriere să avem o mică poveste, la care să cerem reacții din partea urmăritorilor.
  6. Să utilizăm filtre care să scoată în evidență emoțiile pe care le transmite fotografia. Pentru ca Instagram are puține filtre, este recomandat să se utilizeze aplicații cum ar fi Snapseed, Canvas sau Pomelo.
  7. Pe nișa în care activăm este recomandat să urmărim conturile care ne plac și să interacționam după regula 3 like-uri și două comentarii, astfel avem șanse să primim înapoi și să câștigăm un urmăritor.
Din păcate, eu am ratat o parte din prezentarea lui Mihai Răitaru, un fotograf celebru, dar am reținut o idee esențială și anume că trebuie să fim atenți la detalii atunci când fotografiem și mai ales să ne concentrăm în realizarea unor povești pline de mister.
Alina Rachieru Ilie, brand manager la Pineberry, ne-a prezentat avantajele unui cont de tip business, ideal pentru a dezvolta o afacere. 

De la ea, am reținut că cele mai populare postări sunt cele în care ne regăsim fiecare dintre noi, în situații obișnuite desprinse din cotidian.
Cam atât despre #DTP10, un eveniment cu o atmosferă fantastică, invitați plini de farmec și un sponsor darnic (LIDL).

Aștept cu entuziasm o nouă ediție DTP!
Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu