joi, 28 martie 2019

Feng shui și curățenie în bucătărie


Bucataria este centrul căminului tău, un mini-univers în care funcționează armonios toate cele 5 elemente primordiale: focul (aragazul), apa (chiuveta), vântul (aerisirea), fierul (ustensilele de bucătărie), lemnul-pământul (blaturile, mobilierul, vasele din ceramică). Așa că bucătăria nu înseamnă doar estetică și funcționalitate, ci și simbolistică, ergonomie și echilibru.

Poate nu știai, însă atunci când e curat în bucătărie, și starea ta de sănătate e bună. Mai mult decât atât, află că bucătăria este inima casei (chinezii, cel puțin, așa consideră). Acest loc necesită o atenție specială, fiindcă influențează în mod direct bunăstarea întregii familii. Se zice că prosperitatea este direct proporțională cu cantitatea de mâncare pe care familia o are depozitată în frigider sau cămară. (nu-i de mirare că auzim atât de des expresia „Las’ să fie” de la părinții și bunicii noștri)
Ok, am înțeles, stai bine la capitolul aprovizionare. Însă bucătăria ta respectă aceste reguli de feng shui care, odată aplicate, îți asigură o energie bună?
ü  Ușa de la bucătărie nu trebuie să fie amplasată față în față cu ușa principală de acces în casă
ü  Aragazul și chiuveta trebuie să stea în colțuri diferite ale bucătăriei, fiindcă elementele foc și apa nu trebuie alăturate
ü  Aragazul nu trebuie lăsat niciodată murdar, el simbolizând prosperitatea
ü  Nu păstra obiectele stricate (repară-le sau aruncă-le)
ü  Aruncă orice obiect ciobit sau ruginit
ü  Golește coșul de gunoi
ü  Adu ghivece cu plante ornamentale sau tablouri
ü  Evită culorile negru și roșu, precum și oglinzile
Într-o bucătărie în care energiile trebuie să circule liber, petele de grăsime nu sunt acceptabile, nu-i așa? Bunicile noastre curățau vasele și ustensilele de bucătărie cu bicarbonat de sodiu, sare, alcool sau oțet. Acum, însă, poți apela la degresantul ASEVI care prin formula concentrată elimină complet și rapid cele mai încrustate depuneri de grăsime, lăsând în urmă o aromă proaspătă de citrice. Este ideal pentru curățarea tuturor suprafețelor unde se acumulează murdărie și grăsimi extreme (aragaz, cuptor, plită, vitroceramica, hotă, gresie, mobilier de bucătărie), a vaselor și ustensilelor de bucătărie, a grătarelor dar și a hainelor pătate sau a jenților de automobile (bărbații o să iubească acest produs!).
Mai bine citește o carte, ascultă muzică sau dansează decât să aloci mai mult timp curățeniei decât e necesar. Acum ai soluții la îndemână, de calitate și sigure pentru sănătatea ta.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu