duminică, 16 decembrie 2018

Mierea cu parfumul dulce a copilariei

-Bunicule, de unde iau albinuțele mierea?
-Din cele mai parfumate flori de pe camp.
-Aș manca tot borcanul!
-Draga mea, doar o linguriță, să nu supăram albinuțele!
Mi-am amintit de copilărie și de cuvintele bunicului, atunci când Ania, a pus repede stăpânire pe borcanul cu miere cu nucă de la Apidava. E clar produsul nostru preferat din toate produsele apicole încercate, pentru că îmbină perfect gustul dulce parfumat al mierii cu savoarea nucii proaspete, crocante. Conține mult mai puține zaharuri și are o mulțime de proprietăți nutritive și terapeutice. De altfel, mierea este singurul aliment care nu se alterează niciodată. 
Nucile, cunoscute în special pentru gustul lor delicios, au proprietăți terapeutice remarcabile datorită conținutului bogat în vitamine și minerale. Medicul de familie mi-a recomandat să consum zilnic 5 nuci zilnic pentru a acoperi necesarul zilnic de minerale. 
Acum în perioada virozelor, combinația dintre miere și nuci este esențială în creșterea imunității, practic este scutul natural împotriva virozelor.

Am descoperit cu plăcere un borcănaș aniversar în formă de inimioară, cu 100 de ani România, legat cu tricolor, cu același conținut miere cu nucă delicios de la Apidava. Este atât de frumos, încât noi l-am admirat îndelung înainte de a-l așeza frumos în vitrină. Am găsit cadoul perfect pentru prietenii noștri romani care locuiesc de mulți ani în Germania și pe care sperăm să-i revedem la vară.

E perioada sărbătorilor de iarnă, iar desertul preferat al celor mici este cu siguranță turta dulce,un produs delicios și sănătos. Această turtă dulce este pufoasă, cu înveliș crocant dulce, făcută parcă pentru a fi pe placul fetiței mele. Nu am rezistat tentației, am încercat și eu o bucățică dar cu greu m-am abținut să nu iau încă una, deci o invitație de nerefuzat. 
Am încercat și alte produse Apidava dar cu siguranța acestea sunt preferatele noastre, așa că, Moș Crăciun, nu uita să ne aduci în dar multe borcănașe cu miere cu nucă și turtă dulce!
Distribuie:

7 comentarii:

  1. Este atat de gustoasa aceasta miere cu nuci, incat nu iti mai vine sa te opresti din mancat. Apidava are produse super faine. Linistit poti sa alegi orice din portofoliul lor pentru a face un cadou acum de Craciun, nu vei da gres cu el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mierea cu nuca e preferata mea, o savurez la orice ora din zi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa recunosc ca este preferata mea! Cu mar copt am servit-o noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place tare mult mierea cu nuci si ma bucur ca am primit 2 astfel de borcanele. Sa nu mai vorbesc de turta dulce care s-a terminat in timp record

    RăspundețiȘtergere
  5. m-ai facut tare curioasa in privina mierii cu nuci , asa ca o sa-mi pregatesc si eu acasa pentru ca am miere Apidava si nuci din pomul din curtea casei.

    RăspundețiȘtergere
  6. E delicioasa mierea cu nuca de la Apidava. Si celor mici le place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai, am ajuns la 30 de ani degeaba, bag de seama... :) Nu am mancat niciodata miere cu nuca si am devenit tare curioasa. Trebuie sa o gust si eu, sa vad daca mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere