marți, 20 noiembrie 2018

Semi-curcubeu la tine în bucatarie


Ți se întâmplă să simți că mâncarea are gust mai bun atunci când îți place (și) cum arată? Sau să nu te atragă absolut deloc un aliment super-gustos și sănătos doar pentru că nu are un aspect apetisant? Știam noi! Trăim într-o eră în care fotografiile și videoclipurile cu mâncare sunt pretutindeni iar cromatica lor ne convinge să încercăm preparate la care nu ne-am fi gândit. Fie că recunoaștem sau nu, pe lângă proprietățile nutritive, modul în care arată mâncarea reprezintă cheia către niște papile gustative taaaare răsfățate.


Din dorința de a încuraja gătitul și a aduce bucurie în viață noastră Podravka Romania a relansat mixul de legume Vegeta la borcan 400g în 4 variante cromatice jucăușe, care acum vor da un plus de culoare bucătăriei. 

1.      Roşu
Roșul înseamnă putere, energie, entuziasm. Este o culoare ‚directă’, lipsită de subtilitate, stimulantă și plină de viață. Nu este de mirare că multe dintre fructele și legumele care ne plac au pigment roșu.
2.      Albastru
Albastrul inspiră încredere, eficienţă, seninătate, liniște. Studiile arată că culoarea albastru este printre cele mai apreciate. Cerul ne este martor...
3.      Portocaliu
Portocaliul ne duce cu gândul la mâncare, confort fizic, securitate, abundență, distracție. Această culoare ne ajută să ne concentrăm asupra aspectelor de confort fizic, precum alimentația, căldura, adăpostul. În același timp, este considerată o culoare “distractivă".
4.      Verde
Verdele reprezintă armonie, iubire universală, odihnă, pace. Este culoarea echilibrului și este prezentă în cromatica oricărei plante, fie că vorbim de culoarea fructului, a tulpinii sau a frunzei. În plus este și cea mai prezentă culoare pe pământ.

Pe lângă culorile simpatice ale recipientelor, Vegeta conferă și un gust desăvârșit mâncărurilor tale. Este potrivită pentru preparatele cu carne, legume, sosuri, precum și în supe. O singură lingură de Vegeta îți transformă orice rețetă într-un preparat a la Chef TU. Așadar, pentru că nu ai timp de pierdut, hai să gătim împreună ceva chic & simplu, cât ai zice... Vegeta!

Omletă cu sparanghel
În funcție de numărul participanților la masă, cantitatea ingredientelor crește, însă, pentru o persoană ai nevoie de 150g sparanghel, 50g ceapă, 2 ouă, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță Vegeta, sare și piper după gust. Spală sparanghelul și separă partea moale de tijă, apoi rupe-l în bucăți mici. Călește în ulei ceapa tocată mărunt, apoi adaugă sparanghelul, sarea, piperul și călește-le împreună până când sparanghelul devine moale. Adaugă ouăle bătute și Vegeta amestecând totul până la coacere și până când consistența este cea dorită de tine. Dacă tu mai vrei să adaugi puțin lapte sau smântână, pentru nițică pufoșenie, nu ne supărăm.
  
Mic dejun, brunch sau prânz… omleta cu sparanghel și aromă de legume dată de Vegeta este o alegere ideală atunci când vrei ceva delicios și rapid. Mai ales că pofta vine văzând şi mâncând! 

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu