luni, 27 martie 2017

Altfel de eticheta: Carolimetru Termic

Suntem ceea ce mâncăm şi bem, astăzi nu mai este nicio îndoială în această privinţa.

O vizită prin supermarket-uri se transformă într-o adevărată aventură, deorece rafturile sunt arhipline cu tot felul de produse, care mai de care mai atrăgătoare, astfel e foarte greu să rămânem nepăsători.

Dacă va opriţi la raionul cu mezeluri, va propun să cumpăraţi produse safe, care sunt păstrate în condiţii optime de temperatura, adică în intervalul  2-8°C.

Firma  Caroli Foods îşi respectă consumatorii şi doreşte păstrarea calităţii produselor, aşa că au inventat Carolimetru Termic, o eticheta inteligenţă  de la Salam Semenic Extra, care îşi schimbă culoarea în funcţie de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este de sub 8°C şi devenind galbenă când temperatura depăşeşte 8°C.

Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din verde în galben depinde foarte mult de temperatura la care a fost depozitat produsul la rece şi apoi la cât de cald este ambientul în care se amplasează.

De exemplu: dacă produsul a fost depozitat într-un frigider la 6°C şi apoi se amplasează pe masă din bucătărie în care avem 26°C, cadranul termosensibil devine galben în aproximativ 40 de minute (atunci când produsul ajunge la o temperatura mai mare de 8°C), iar dacă el redevine verde după 60 de minute la 6°C.

Am verificat eticheta atunci când am cumpărat Salam Semenic Extra şi am observat că acest cadran termosenbil chiar funcţiona, culoarea verde mi-a indicat că el era păstrat la temperaturile optime. 
Sandviciurile au fost şi sunt în continuare baza mâncărurilor pe care le prepar dimineaţă pentru fetiţă mea. Această #mâncarecunotificare, este modalitatea optimă prin care eu ca mămică, am siguranţă că salamul pe care-l pun la pacheţel este sănătos şi  gustos.


Distribuie:

Un comentariu: