luni, 16 ianuarie 2017

Copiii si emotiile

Cunostintele despre emotii iti vor fi de folos in meseria ta de parinte, pentru ca vei intelege ceea ce simte copilul, il vei ajuta sa-si exprime starile, emotiile si sa le inteleaga pe alea sale si ale colorlalti, pentru a se adapta la situatiile din viata lui.
Ce spun specialistii despre emotii?
Emotiile sunt reactii afective la ceea ce se intampla in jurul nostru.
Noi, oameni, traim mereu emotii si starea noastra variaza in functie de modul in care interpretam diferite evenimente; radem sau zambim cand suntem bucurosi sau plangem cand suntem tristi.
Emotiile pozitive (fericire, relaxare) sunt la fel de dese ca emotiile negative (tristete, teama, suparare) si impreuna fac parte din viata noastra cotidiana.
Emotiile ne spun cum ne simtim intr-o anumita imprejurare; persoane diferite pot simti emotii diferite in aceiasi imprejurare sau pot sa simta aceiasi emotie la intentesitate diferita.
Emotiile sunt firesti indiferent daca sunt pozitive sau negative, doar modul in care se manifesta ele, comportamentele care rezulta din ele pot fii nepotrivite: agresivitatea manifestata in cazul furiei, consumul de alcool ca urmare a unei despresii.
In concluzie, trebuie sa invatam pe cei mici sa-si manifeste emotiile, astfel vor invata sa le tolereze si sa le depaseasca. Emotiile negative au importanta lor, ne avertizeaza asupra unui pericol sau a unor efecte nedorite. Daca le ignoram, nu vor disparea, e important sa le costientizam si sa controlam felul in care le manifestam.
Dragilor, voi lasati pe ceilalti sa simta emotiile voastre?

Distribuie:

11 comentarii:

  1. Da, eu sunt o persoana care imi exprim emotiile si cei din jurul meu le simt. Nu stiu daca e rau....sau bine...dar asa sunt eu construita :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Emotiile sunt acele senzatii al carui efect trebuie controlat, insa fara a nega sau ascunde ce simtim si de ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Emoțiile noastre variază pe parcursul unei zile. La fel se întâmplă și cu emoțiile celor din jur. Dacă permitem ca starea noastră să fie influență de starea celor din jur, vom fi într-o continuă schimbare emoțională. Vom fi triști, furioși, dezamăgiți și poate fericiți.
    http://www.blog.biancaionel.com/cum-sa-nu-te-lasi-afectat-de-problemele-celor-din-jur/

    RăspundețiȘtergere
  4. Depinde de intensitatea si de natura lor. Este inevitabil sa nu traim emotii, cred ca am fi defecti

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu vrei sa stii cum arata si cum ma manifest cand vine vorba de emotii. Cel mai tare urasc faptul ca rosesc tare :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe mine ma citesti din prima. :) Cam greu sa imi ascund emotiile, de orice tip ar fi ele

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt o persoana emotiva si oricine isi da seama cand emotiile ma coplesesc..

    RăspundețiȘtergere
  8. eu sunt tauroaica si se vad emotiile...cand ma enervez :)...celelalte nu prea!

    RăspundețiȘtergere
  9. De obicei imi ascund emotiile si nu prea le las la vedere. Nu stiu cat de bine procedez, dar asta este felul meu.
    P.S. ai o fetita superba si o admir de fiecare data cand o vad

    RăspundețiȘtergere