luni, 30 noiembrie 2015

Prajitura copilariei: Televizor

Buna dragilor,
Va amintiti prajiturile delicioase pe care ni le pregateau cu mult drag mamicile si bunicile?
Cu siguranta eu nu le-am uitat si incerc sa regasesc gustul si parfumul lor in fiecare prajitura pe care o  pregatesc.
Am acceptat o provocare interesanta lansata de Prajituria si Rama Romania, aceea de a prepara o prajitura delicioasa pregatita de mama in  copilarie: Televizor


Ingredientele pentru foile cu cacao
1 ou
2 linguri cacao
5 linguri ulei
5 linguri zahar
5 linguri lapte
jumatate lingurita zeama de lamaie( pentru stins praful de copt)
1/2 praf de copt
cam 250 g faina alba

Preparare : Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta tare, dar care se poate intinde cu usurinta intr-o foaie cat tava mare de la aragaz 30/40 cm. Daca este nevoie, mai putem adauga putina faina sau dupa cas, mai putina.

Foaia se taie in doua pe latime dupa ce am asezat-o pe hartie de copt,apoi se coace la foc mediu timp de 15-18 minute. Se lasa la racit .

Ingrediente pentru blatul de pandispan
8 linguri zahar
4 oua
4 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 praf de copt
1 zahar vanilat
Batem spuma tare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se formeaza o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam cu o spatula, apoi punem faina amestecata cu praful de copt, intercalam cu uleiul si amestecam prin rasturnare .  Turnam in tava pe hartie de copt si punem in cuptorul incalzit la 175 grade pentru 25 minute. Tava de 30/20 cm.

Ingrediente pentru crema
500 ml lapte
5 linguri zahar
5 linguri faina
200 g margarina rama maestro
o lamaie (coaja si 2 linguri zeama)
Amestecam zaharul cu faina si cu laptele rece intr-un vas care se poate pune pe foc. Apoi fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata se lasa la rece.
Margarina se taie cuburi si se mixeaza pana devine spuma. Adaugam apoi putin cate putin din crema iar la sfarsit  punem coaja de lamaie si cativa stropi de zeama pentru aroma.

Ingrediente pentru glazura
100 g ciocolata neagra
50 g margarina
Topim ciocolata impreuna cu margarina pe bain-marie. Glazuram prajitura cand aceasta este gata montata.

Pentru asamblarea prajiturii, asezam o foaie maro, ungem jumatate din umplutura, punem foaia de pandispan pufos, restul de umplutura si terminam cu cealalta foaie maro. Se preseaza usor cu palmele si se glazureaza. Prajitura se da la rece si poate fi servita peste 12  ore sau cand se inmoaie.
Dragilor, voua va place aceasta prajitura?
Distribuie:

3 comentarii: