vineri, 15 mai 2015

Noaptea muzeelor ne asteapta cu multe surprize

Buna dragilor,
In acest week-end avem un eveniment important: Noaptea Muzeelor. Vestea buna e ca se desfasoara in toate marile centre culturale ale tarii, asa ca suntem asteptati sa participam in numar cat mai mare.
Sunt deschise muzeele si centrele culturale din Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Pitesti, Campulung, Valea Mare, Naimesti, Bacau, Onesti, Bistrita, Ramnicu Sarat, Buzau, Brasov, Caransebes, Resita, Calarasi, Cluj-Napoca, Dej, Ciucea,Turda, Constanta, Sfantu- Gheorghe, Targoviste, Craiova, Giurgiu, Tg-Jiu, Tg. Carbunesti, Deva, Hunedoara, Slobozia, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Mures, Sighisoara, Ploiesti, Brebu, Urlati, Busteni, Valenii de Munte, Valea Calugareasca, Bucov, Sinaia, Negresti-Oas,
Zalau, Sibiu, Medias, Suceava, Alexandria, Rosiorii de Vede si Timisoara.
Sambata seara putem vizita gratuit toate muzeele din Bucuresti in cadrul Noptii Muzeelor si de asemenea putem participa si la activitatile conexe, cum ar fi programul Noaptea Ilustratorilor, organizat la Muzeul Fundația Löwendal, prin care vom naviga prin lumea minunata a ilustratiei de carti. Vor fi expuse ilustratii de carti si se vor tine ateliere de ilustratie in diferite technici.

  • Expozitie de coperte de carte ale membrilor din Clubul Ilustratorilor
  • Expozitie de ilustratie de carte de la maestru la elev, scenografii George Löwendal si Dan Nemteanu.
  • Expozitie-instalatie pe tema cartii, a cititului, a ilustrarii – legatura intre ilustratie si celelalte arte
  • Masa rotunda cu ilustratori, editori, scriitori – intelegerea ilustratiei si dezvoltarea acestei discipline în România
  • Prezentare de carti premiate, carti conceptuale de catre membrii Clubului  – o incursiune a publicului în arta ilustrației. Proiectii de schite si technici de ilustratie.
  • Ateliere de ilustratie pentru adulti și copii: confecționarea unor jucării optice (zoetrope), jucarii de hârtie mecanice, ilustratii pop-up, colaje din hartie si textil, desenate cu acuarela obtinuta din plante.
Program de vizitare: 17.00 – 02.00
Acces: gratuit
Adresa: Piata Gheorghe Cantacuzino nr. 1, sector 2, Bucuresti

Nu uitati de Festivalul Luminii 2015!

Si anul acesta, dealul Filaretului din Parcul Carol va fi luminat de mii de lumanari in cadrul "Festivalului Luminii 2015". Evenimentul are loc sambata pe 16 mai, la ora 19.00.
Dragilor, avem de unde alege, asa ca luati rucsacul in spate si ... sa inceapa distractia!
P.S. RATB va deschide in noaptea de Sambata spre Duminica o linie speciala pentru acest eveniment, care va functiona intre orele 21.00 - 04.00.
Distribuie:

Un comentariu: