sâmbătă, 7 martie 2015

La Conac: mireasma restaurantului interbelic din "Micul Paris"

Atunci cand doresc sa ma intalnesc cu "istoria", merg in locurile, unde pot simti aroma vietii, in urma cu un secol sau mai bine, atunci cand nu existau aparate video, daramite televizoare, calculatoare, internet, facebook, etc.


Eu provin din Prahova asa ca, inca din copilarie l-am citit cu drag pe I.L. Caragiale si datorita lui am aflat ca strazile Bucurestiului sau ale "Micului Paris", asa cum era cunoscuta Capitala in perioada interbelica, erau impanzite de doamne si domnisoare cu fete pudrate, ascunse sub palarii elegante iar obiceiurile de-a bea, de-a manca si de-a se plimba se dovedeau inca si mai placute decat astazi.


Privesc cu drag pozele cu perechile de "musterii amorezati", cum erau numite cuplurile care frecventau locarurile si descopar pe bulevardul care poarta numele marelui primar al Bucurestiului, Pache Protopopescu, la numarul 38, in sectorul 2, la o aruncatura de bat de celebrul Foisor de Foc, restaurant La Conac,pentru evenimente salonul din Popa Nan 48.


Cladirea, o casa boiereasca foarte frumoasa, construita de "oameni de onoare ai locului" cum erau numiti cei avuti, este fireste cu toate cele de trebuinta: cu mancaruri alese, cu bauturi fine si deserturi apetisante si, foarte important, cu un loc de joaca pentru copii amenajat la mansarda.

Dar hai sa ne plimbam un pic prin acest restaurant si sa atingem "viata interbelica"!

Regasim aici, o atmosfera calda imprimata de multe obiecte din anticariate, cu siguranta insa piesa cea mai valoroasa o reprezinta un gramofon  la care probabil s-a ascultat timp indelungat, Zaraza – refrenul etern al iubirii. De asemenea orologiul,  ne reaminteste de orasul iubirilor interzise, ramase printre randurile scrisorilor.


Pentru ca suntem la un conac meniul nu poate fii decat boieresc, extrem de variat bogat in bucatarie traditionala romaneasca dar si cu accente speciale ale  bucatariei internationale (intaliene, mexicane si americane). Am descoperit cu fericire ca boeirii conacului s-au gandit sa satisfaca cat mai multe gusturi si astfel sa putem invita toti prietenii fara stresul ca cineva sa plece nemancat de la masa.

Preparatele romanesti sunt cele mai numeroase si cu siguranta foarte delicioase si indestulatoare. Personal recunosc ca am ramas impresionata de platoul  BOIERESC si platoul "LA CONAC"  pe care musai trebuie sa le incerce fiecare gurmand care ajunge aici.


Daca popositi la ceas de seara, nu trebuie sa ratati o saramura de crap ca-n Delta, cu mamaliguta aurie, pe care domnii si domnitele le-au savurat cu placere de-a lungul timpului.



Iubitorii bucatarie italiene vor primi cu bucurie vestea ca aici pot intalni peste 15 tipuri de pizza,  dar de retinut ca cea mai apetisanta este pizza "LA CONAC" care e specialitatea casei cu pui, ardei gras, ciuperci, mozzarella, masline, oregano si porumb.



Nici cei care adora bucataria americana nu vor fii dezamagiti pentru ca pot alege dintr-o mare diversitate de burgeri, unul foarte special este Eggburger cu cartofi prajiti.



Nu trebuie sa calatoresti pana in Mexic pentru a descoperi gustul minunat al unui preparat traditional Fajitas de vita.


                              Cu siguranta ne fac cu ochiul din meniu  specialitatile conacului:


 Piept de rata a L'orange

   Ribeye cu legume marinate la gratar

  Cotlete de berbecut


In ceea ce priveste deserturile am aflat ca sunt specialisti in cheesecake si preferatul meu: tiramisu a "LA CONAC".



Bauturile sunt multe si pentru toate gusturile, eu va recomand un cocktail Cosmopolitan pregatit cu grija chiar de unul din boierii conacului.


Acum hai sa vedem ce gasim special pentru copilasi!


In primul rand meniul special cu denumiri din desenele animate preferate (Craiasa Zapezii, Mica Sirena, sunt doar cateva din atractiile majore) si in al doilea rand locul de joaca pentru copii special amenajat la mansarda cu jucarii moderne si atractive.

Este locul ideal pentru petreceri private pentru ca imbina perfect dotarile moderne, atmosfera interbelica, mancarea variata si bauturile fine.

Parola de onoare ca boierii din acest conac isi asteapta oaspetii cu zambetul pe buze asa ca, jupani si domnite, duceti-va iute pe pagina de Facebook La CONAC si musai sunati pentru rezervare.

Distribuie:

24 de comentarii:

  1. Wow,este un restaurant deosebit! Preparatele fac cu ochiul,atmosfera este incantatoare iar de spatiul amenajat pentru copii,ce sa zic?SUPERB!!!!Must go!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Geanina ca ti-a placut si sper sa ajungi acolo cat mai repede.

      Ștergere
  2. Foarte frumos "La Conac " ,chiar mi-a atras atentia , iar meniul si pozele cu mancare m-au facut deja sa salivez de pofta. Ma bucur ca se afla intr-o locatie centrala si mai ales ca au un spatiu special creat pentru copii, cu greu gasesc un restaurant bun cu loc de joaca. Sigur voi veni alaturi de sot si de fetita mea in varsta de 6 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O locatie perfecta pentru familie, asa ca Valentina musai suna repede la ei pentru rezervare si dupa astept impresiile tale.

      Ștergere
  3. "La Conac " un loc fain , recomandat de prieteni , o locatie in care o sa revin mereu , atunci cand o sa am ocazia in delegatiile lunare.Pieptul de rata si saramura de crap , m-au facut sa cred ca in tara noastra mai stie cineva sa gateasca sau sa aibe respect pentru clientii obisnuiti sau gurmanzi. Felicitari ILC - esti etern si "Micului Paris", - https://www.facebook.com/RestLaConac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucian este locatia ideala pentru tine si chiar cand am scris articolul ma gandeam daca esti sau nu deja client fidel al lui.

      Ștergere
  4. M-ai convins, musai trebuie sa incerc tiramisu a La Conac

    RăspundețiȘtergere
  5. Regasim aici, o atmosfera calda imprimata de multe obiecte din anticariate, cu siguranta insa piesa cea mai valoroasa o reprezinta un gramofon la care probabil s-a ascultat timp indelungat, Zaraza – refrenul etern al iubirii. De asemenea orologiul, ne reaminteste de orasul iubirilor interzise, ramase printre randurile scrisorilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un conac care te asteapta conita la ceas de seara impreuna cu cei dragi.

      Ștergere
  6. Cred ca este un restaurant cu parfum de epoca, mi-ar placea tare mult sa merg in acel decor de vis si sa degust acele feluri de mancare deosebite. Cert este ca mi-as fi doresc sa traiesc in acea perioada si intrand ,,La Conac " imi pot indeplini visul! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conita Camelia alearga degraba pe pagina de facebook, arunca si acolo o privire dupa care musai suna pentru rezervare pentru ca cele mai alese bunataturi de asteapta

      Ștergere
  7. F frumos.La Conac este locatia perfecta pentru a petrece alaturi de familie si de prieteni...pacat ca nu sunt din Bucuresti dar cand am sa ajung sigur am sa opresc pentru o pizza delicioasa,un tiramisu...impreuna cu tine si familia ta Ramona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asteptam cu drag Oana pe la noi, mergem la conac pentru a savura niste pizza si tiramisu.

      Ștergere
  8. O locatie extrem de frumoasa cu preparate pe masura. Imi place foarte mult La Conac.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragii mei , cu prima ocazie am sa va calc pragul ! <3

    RăspundețiȘtergere
  10. frumoase vremuri acele vremuri de pe timpul petafonului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vremuri frumoase pe care le putem retrai la restaurantul la Conac.
      Te astept sa mergem impreuna.

      Ștergere
  11. MMM superb , iti multumesc ca ai creat acea atmosfera de pe vremuri...mai ca am simtit mirosul bucatelor delicioase pana aici <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, te astept sa mergem impreuna la o degustare de bunatati la conac.

      Ștergere
  12. La cât de frumos pare totul la Conac, nu m-aş gândi de două ori înainte de a călca pragul unui asemenea loc. Îmi plac zonele încărcate de istorie, lipsite de pretenţii şi ador, de asemenea, localuri în care poţi să mănânci bine şi gustos. Fiind o mare fană mămăligă şi peşte, aş savura cu plăcere o saramură de crap cu mămăliguţă.

    Felicitări pentru expunere. Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  13. La cât de frumos pare totul la Conac, nu m-aş gândi de două ori înainte de a călca pragul unui asemenea loc. Îmi plac zonele încărcate de istorie, lipsite de pretenţii şi ador, de asemenea, localuri în care poţi să mănânci bine şi gustos. Fiind o mare fană mămăligă şi peşte, aş savura cu plăcere o saramură de crap cu mămăliguţă.

    Felicitări pentru expunere. Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere