joi, 26 februarie 2015

Handmade: să confecționam martișorul broscuța prin tehnica quilling

Dragelor, 
Eu vă propun să învățăm cum se poate face un mărțișor broscuță foarte frumos prin tehnica quilling. Acest meșteșug a apărut în Egiptul antic, însă pe atunci nu putea fi vorba de rularea hârtiei ci de papirus. 
În timpul Renașterii, călugării și călugărițele din Franța și Italia, foloseau acestă tehnică pentru decorarea cărților și obiectelor religioase, transformându-le în adevărate obiecte de artă. Prin secolul al XVIII-lea, în Europa, tehnica quilling devine una dintre principalele preocupări ale doamnelor din înalta societate, devenind și una dintre disciplinele artistice, studiate în școlile vremii. 
Quillingul este o formă de artă care implică utilizarea și rularea de benzi de hârtie și apoi lipirea acestora împreună pentru realizarea unor modele decorative excepționale. Benzile de hârtie sunt rulate cu ajutorul unui bețișor de răsucire iar capetele fășiilor sunt fixate cu lipici sau adeziv. 
Eu am descoperit tehnica quilling prin intermediul prietenei mele Radu Dumitra-Ioana care a răspuns prompt dorinței mele de a învăța să confecționez un mărțișor broscuță. 





"Pentru modelul broscuță avem nevoie de următoarele: 2 fâșii de culoare verde - 29.7 cm, 1 fâșie culoare galbenă - 29.7 cm, 5 fâșii verzi - 14.85 cm fiecare (jumătate de A4), 2 fâșii negre - 14.85 cm fiecare și 2 fâșii galbene - 14.85 cm fiecare, lipici (aracet), ac de quilling, recipient pentru aracet și o scobitoare. Având toate elementele întruchipării broscuței, m-am apucat de treabă.
Pe cartonul suport de culoare roșie, am pus puțin aracet în centru mai jos, unde lipesc corpul broscuței - cercul verde de 15 mm. Sub corpul broscuței, am lipit cele două piciorușe, făcute din 2 fâșii mici verzi - cercuri de 8 mm și apoi modelate. Deasupra corpului am lipit gura cu marginile puțin ridicate, indicând un zâmbet, după care deasupra am lipit cei doi ochi.
Și..., gata broscuța. Punem șnurul de mărțișor, introducem într-o punguță de plastic și este gata de purtat."


 Eu vă doresc o primăvară frumoasă cu multe momente de fericire!
         La mulți ani de Mărțișor!
Distribuie:

2 comentarii:

  1. Ma bucur, Ramona, ca informatiile mele ti-au fost de folos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de acum mamicile au informatii utile si sper ca broscutele sa fie pe placul lor.

      Ștergere