duminică, 9 noiembrie 2014

Prin 10 intrebari incerc sa te cunosc mai bine (Ramona)



1. - Buna Ramona, ma bucur ca ai acceptat invitatia mea de a-mi acorda sansa de a te cunoaste, pentru inceput pentru cei care nu te cunosc te rog o mica prezentare.
Sunt femeie si pe rand fiica, sora, sotie, iubitor de animale, crestin ortodox, kinetoterapeut intr-o institutie de asistenta sociala pentru copii cu dizabilitati, colega, prietena, dar mai presus de toate sunt MAMA si nimic nu se compara cu acest lucru.
2. - Care este cel mai pretios moment al vietii tale si care a fost cel mai trist?
Eu am un autor preferat, nu foarte cunoscut, care spunea despre "Dragoste-Orice fruct e prevestit de o floare"...Cel mai pretios moment a fost acela cand din floarea dragostei noastre a venit printre noi micul Iosif aka Gogocel, care aduce in fiecare zi aceeasi bucurie cu fiecare zambet si imbratisare a sa.
Iar cel mai, hai sa nu spunem trist, eu i-as spune plin de invataminte, moment a fost pierderea tatalui meu, a omului care a fost pentru mine stalpul de suport, un model de forta si demnitate, pana in ultima sa clipa, acum 3 ani, cand pierdut batalia fizica cu cancerul. Privind in urma, imi dau seama ca atat eu cat si familia mea am avut multe de invatat, de aceea nu vreau sa numesc acest moment ca fiind unul trist, ci marcant al existentei mele.
3. - Spune-ne, te rog, cum iti petreci timpul liber si cum decurge o zi normala din viata ta?
O zi normala din viata mea decurge cu trezitul si rugaciunea de dimineata, pregatirea celor necesare micului Gogocel, mersul la serviciu unde am de a face cu multe sufletele dragi si curajoase, carora vreau sa le spun, din toata inima, un „multumesc!” pentru toata fericirea adusa si toate lucrurile invatate de la ei. Este un privilegiu chiar si sa privesti cum se bucura, din cele mai marunte lucruri, niste omuleti ce nu au absolut nimic al lor pe lumea asta, nici macar parinti sau sanatate, asa cum, din pacate, noi oamenii astia „maturi” si” invatati” am cam uitat sa o facem si sa apreciem ce avem! Dupa serviciu revin acasa unde petrec timp cu micutul Gogocel, iesim la plimbare, mergem la biserica, ne jucam cu cei 4 catei si 3 pisici pe care ii avem, facem treaba in gradina. Apoi ramane extrem de putin timp pentru treburile casnice si masa de seara, dupa care culc puiutul si in cazul in care nu adorm si eu cu el, imi petrec putin timp pe internet la concursuri sau vorbind cu prietenii.
Despre timpul liber ..hmmm, am cam uitat ce inseamna acest lucru...dar cand am putin, pot doar sa spun ca de obicei il...daruiesc celor care au nevoie de el, iar atunci cand chiar simt nevoia de o pauza, calatoresc. Ador calatoriile si orice plecare e mai mult decat binevenita.
4. - Cand ai inceput sa iei contact cu lumea virtuala? Care au fost impresiile tale la inceput?
Cu lumea virtuala am luat contact destul de timpuriu, cred ca prin 1997, mai de voie, mai de nevoie, deoarece o parte a familiei mele, adica bunicii materni si unchiul si verisorii mei si prieteni dragi, oameni deosebiti, cu care am dorit sa tin legatura locuiesc in SUA si nu avem posibilitatea de a ne vedea prea des.
5. - Care este blogul tau preferat si de ce?
Exista mai multe bloguri care imi plac, de fapt cred ca daca ai timpul sa te uiti pe ele din fiecare ai cate ceva de invatat, fie ca femeie, mama, sotie, gospodina etc.
Dar in topul preferintelor mele se afla un blog, al unei persoane pe care eu o admir mult si de multe ori pot sa spun ca imi asterne ideile si sentmentele pe hartie, intr-un mod mult mai reusit decat as putea eu sa o fac http://dpnori.blogspot.ro/. De asemenea admir mult si activitatile si sfaturile de pe http://www.copilulverde.ro/.
6. - Iti mai amintesti care a fost primul concurs la care ai participat si care a fost primul premiu primit?
Da, cum sa nu . eram in liceu , la un concurs pe teletext la MTV, un tricou de la Philips, daca tot e la moda acum din nou :)))
7. - Cat timp aloci pe zi concursurilor si care este cel mai valoros premiu castigat pana acum?
Nu pot spune ca am un timp anume alocat pentru concursuri, sunt zile in care nu pun deloc si sunt zile, adica nopti , in care stau cate 3-4 ore.
Cele mai valoroase premii..pai sa vedem...din punct de vedere personal au fost cele 3 excursii, mai ales cea in Israel oferita de Eurovacanta si Tuk-tuk, memorabila si plina de semnificatii. Apoi excursia din Grecia din 2012, oferita de Zoom Travel, cand cu un Gogocel de aproape 8 luni in burtica am ajuns la Muntele Athos si ultima chiar in acest an , cand Gogocel a zburat cu avionul pentru prima data in viata in insula Corfu, unde am ajuns la Sfantul Spiridon si sa vedem multe locuri minunate, prin bunavointa celor de la Kiss FM.
Din punct de vedere material a fost un premiu castigat la Pro FM , rata la maina pe un , iar din punct de vedere al eficientei a fost o bicicleta Rosie de la Coca-Cola.
De fapt, eu cred ca fiecare premiu mare sau mic , este valoros in felul sau, atata vreme cat aduce bucurie cuiva.
8. - Cat de mult te ajuta concursurile si premiile castigate si ce cred prietenii si familia despre ele?
Pentru mine sunt de mare ajutor aceste premii, atat din punct de vedere material cat si personal, in sensul ca am avut ocazia sa primesc/fac lucruri pe care in condiii normale nu le-as fi facut sau nu mi-as fi permis sa o fac gen excursie in Tenerife, combina audio, smartphone performant, tratamente si produse cosmetice de inalta calitate. Dar am avut de castigat mai ales din punct de vedere sufletesc, prieteni virtuali, adevarati prieteni de la care am invatat mai ales ce inseamna sa respecti si ajuti un necunoscut, absolut neconditionat . Daca nu ati fi fost voi prieteni dragi, as fi pierdut aproape toate premiile, eu particip, dar nu ma mai uit daca si castig. Pe aceasta cale doresc sa va multumesc tuturor.
Pentru familie si prieteni sunt o continua sursa de uimire aceste premii .
9. - Daca ar fi sa mai castigi vreodata doar un singur premiu la un singur concurs, ce ti-ai dori?
O suma de bani semnificativa. Cu care la modul egoist as dori sa imi fac o casa a mea si sa calatoresc , iar la modul altruist as face un ONG o casa de tip familial sau un centru de zi pentru copii cu dizabilitati si un centru de primire/recuperare pentru animalute ranite si niste programe educationale prin scoli cu privire la modalitatea de a aborda si privi fiintele care sunt , hai sa spunem, altfel decat noi, incepand cu persoanele cu handicap si incheind cu animalele. Din pacate romanii mai au inca multe de invatat ...
10. - Ai avut ceva de invatat din aceasta comunitate a celor care participa la concursuri si ce doresti sa le transmiti celorlalti?
Am avut de invatat multe lucruri, dar in primul rand ca DOAR DARUIND VEI DOBANDI. Am primit mesaje de la diversi oameni care ma intrebau ce fac de castig atatea premii. Eu le-am spus principiul meu dupa care ma ghidez atat la concursuri cat si in viata - tratati fiecare fiinta, exact la modul in care va doriti si voi la randul vostru sa fiti tratati . Respectati si mai ales iubiti pe Dumnezeu si toata creatia Sa, aici vorbind nu doar de oameni, ci si de animale, plante, natura. Incercati sa faceti tot binele pe care il puteti face de la un like pe Fb, pana la un zambet asternut pe fata bunici, de la o supa calda unui amarat intr-o zi friguroasa pana la o bucatica de paine unui porumbel infometat.
Toate acestea conteaza la fel de mult.










Distribuie:

8 comentarii: