vineri, 29 iunie 2018

AFI Cotroceni găzduiește în premieră expoziția “Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”


Expoziția „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”, care include cele mai importante invenții ale lui Leonardo da Vinci, va fi găzduită în premieră de un mall din România, iar intarea este liberă!

 În perioada 20 iunie – 15 septembrie, clienții AFI Cotroceni vor avea ocazia să viziteze în mod gratuit una dintre cele mai apreciate și impresionante expoziții internaționale. Exponatele, ce reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase invenții ale geniului Leonardo da Vinci, vor fi dispuse în premieră într-un mall din România. Expoziția va fi inaugurată pe data de 20 iunie, de la ora 20:00, în zona cinematografului.


Leonardo da Vinci este una dintre cele mai emblematice personalități ale lumii, un geniu vizionar care deține mai multe recorduri impresionante, printre care se numără prima bicicletă, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. Astfel, 45 de mașinării inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci vor putea fi admirate în mod gratuit în cadrul expoziției din AFI Cotroceni. În plus, 15 dintre acestea sunt interactive, ceea ce va face experiența vizitatorilor și mai interesantă.
“Anul 2018 este Anul Patrimoniului Cultural European, motiv pentru care am dorit să marcăm simbolic acest eveniment, printr-o expoziție unică. Știm că timpul este prețios, tocmai de aceea ne-am propus ca fiecare experiență trăită în AFI Cotroceni de către clienții noștri să fie una cu adevărat unică. Așadar, ne bucurăm că am reușit să ne unim forțele cu partenerul nostru, Original Media, pentru a aduce aceste exponate în mall-ul nostru. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a cunoaște mai multe despre geniul lui Leonardo da Vinci și despre modul în care au fost create unele obiecte pe care astăzi le cunoaștem atât de bine”, a declarat Amira Stănescu, Marketing Manager AFI Cotroceni.
Aduse la viață de artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florența, sub atenta supraveghere academică a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci, mașinăriile sunt realizate din lemn și respectă în detaliu schițele din caietele lui da Vinci. În plus, ele vin însoțite de o copie a schiței originale precum și informații despre aplicațiile gândite de marele inventator.
De-a lungul timpului, expoziția „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”a mai fost prezentă în alte 76 de orașe din țări de pe toate continentele și a reușit să atragă, fiecare dată, zeci de mii de vizitatori. Aceasta va fi deschisă pentru public în perioada 20 iunie -15 septembrie. Mai multe detalii despre expoziție vor fi disponibile pe www.aficotroceni.ro, pe pagina de Facebook AFI Cotroceni.

Despre AFI Cotroceni:
Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 mp. AFI Cotroceni pune la dispoziția clienților săi zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă generoasă de entertainment, care cuprinde numeroase oportunități de petrecere a timpului liber. Dintre aceastea, cele mai apreciate de vizitatori sunt patinoarul indoor sau AFI Aventurier - un parc de aventură indoor unic în rândul centrelor comerciale din România.

Distribuie:

12 comentarii:

  1. Multumim pentru veste, voi merge si eu in vara la Bucuresti. Cu siguranta voi ajunge si in AFI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cumva a mai fost aceasta expozitie in Bucuresti? Eu am vazut una cu acelasi subiect cred ca in Sun Plaza, acum vreo doi ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar placea tare mult sa merg la o asemenea expoziție, mereu sunt în căutare de lucruri noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. WOW!
    Imi doresc foarte mult sa merg la un astfel de eveniment!
    Sper sa ne si intalnim acolo! Mi-ar face o mare placere! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai trebuie sa fie minunat, mi-as dorii sa pot ajunge si eu...dar din pacate sunt mult prea departe

    RăspundețiȘtergere
  6. Pacat ca e asa departe, m-ar fi tentat sa merg!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am vazut expozitia lui Da Vinci in Franta si mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. E o expozitie interesanta de mers cu copilul.

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar mi-ar placea tare mult sa vad asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca este un eveniment foarte interesant. Fetitei mele chiar i-ar fi drag sa descopere masinariile din expozitie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Evenimentul este tare interesant. Mi-ar fi placut sa ajung acolo si doar pentru un picut de shopping la reduceri

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce expozitie interesanta! Sigur vom merge si noi cand ajungem la Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere