miercuri, 23 mai 2018

BARZA lansează aplicația care monitorizează zilnic variațiile hormonale feminine


BARZA lansează o aplicație de monitorizare zilnică a variațiilor hormonale care pot influența starea fizică și emoțională a femeilor pe parcursul unui ciclu menstrual. Prin introducerea unor date ca data de început a ultimului ciclu, durata ciclului menstrual și durata menstruației, aplicația BARZA oferă informații personalizate și recomandări zilnice  privind activitățile, alimentația sau produsele care pot ajuta femeile să treacă mai ușor peste disconfortul inerent anumitor etape ale lunii.

Cu ajutorul monitorizării zilnice, utilizatoarele aplicației pot afla care sunt zilele cu nivel optim de energie,  în care se pot simți în cea mai bună formă, potrivite pentru a demara proiecte importante sau zilele în care trebuie să acorde o atenție deosebită alimentației și activității fizice pentru a crește nivelul de serotonină și a contracara lipsa de energie.
Care sunt informațiile medicale care stau la baza aplicației?
Pe parcursul unui ciclu menstrual, starea fizică și emoțională a femeilor este influențată de nivelurile  hormonilor estrogen și progesteron, care stimulează secreția de serotonină (hormonul fericirii), de endorfine și de cortizol (hormonul stresului). Astfel, prima parte a ciclului menstrual – faza foliculară -  când nivelurile de estrogen, serotonină și endorfine sunt crescute, este numită și perioada “fericită” a lunii. După ovulație, în faza luteală, scade treptat nivelul de estrogen, crește nivelul de progesteron și cortizol, ceea ce poate influența negativ starea fizică și emoțională.

Cum funcționează aplicația BARZA?
Aplicația Barza are rolul de calendar digital pentru monitorizarea variațiilor hormonale pe parcursul ciclului menstrual și, în plus, este și un calendar suport pentru femeile care își doresc un copil, deoarece, în urma datelor introduse, este indicată ziua în care trebuie să înceapă utilizarea testului de ovulație, pentru a afla care sunt cele mai fertile zile pentru concepție.  Iar atunci când sunt nerăbdătoare să afle dacă sunt însărcinate, aplicația îi recomandă să folosească testul de sarcină ultrasensibil, cu 5 zile mai devreme de data probabilă a următoarei menstruații, astfel încât să scurteze așteptarea.
În plus, dacă o femeie este în prima zi a menstruației, aplicația recomandă exerciții ușoare pentru combaterea stării determinate de estrogenul scăzut și folosirea plasturilor împotriva durerilor menstruale, pe bază de cărbune activ, care generează căldură terapeutică și calmează crampele.
Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS și poate fi descărcată gratuit.

Predispoziția pentru anumite stări sau simptome diferă în funcție de fiecare persoană în parte și poate fi influențată de un cumul de factori externi. Această aplicație nu poate stabili un diagnostic, un tratament și nu subtituie o metodă contraceptivă sau un consult medical de specialitate, însă aplicația BARZA se dorește a fi un ghid pentru a ușura viața doamnelor și domnișoarelor și a le ajuta sa se cunoască mai bine.

Grija pentru femei pe care BARZA o demonstrează de mai bine de 20 de ani, rămâne o constantă în demersurile și inovațiile din portofoliul brandului.
Aplicația BARZA este un produs oferit de Testul Barza, primul test de sarcină din România, lansat în anul 1995, recomadat de Societatea de Obstetrică și Ginecologie.

Despre BARZA
BARZA – de peste 20 de ani alături de tine!
Din 1995, de când a introdus pe piața din România primul test de sarcină, BARZA a rămas alături de femeile din România, fiind un partener de încredere care a căutat permanent să vină cu soluții inovatoare pentru aspectele delicate cu care se confruntă acestea.
O afacere de familie care a început ca un proiect temerar, este astăzi un business antreprenorial de succes, validat de încrederea consumatorilor și a medicilor care recomandă produsele BARZA de mai bine de 20 de ani!
În prezent, portofoliul de produse BARZA cuprinde: teste de sarcină clasice (tip casetă, tip stilou, tip bandă), teste de sarcină ultrasensibile (tip casetă, tip stilou, tip bandă), teste de ovulație, teste de fertilitate de cuplu, test de menopauză, plasturi împotriva durerilor menstruale și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.
Pentru detalii suplimentare despre produsele Barza, va invit sa citiți aici.
Distribuie:

14 comentarii:

  1. imi place aplicatia, o am si eu instalata! dintre produsele lor, plasturii imi sunt de mare ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc o astfel de aplicatie, dar nu de la Barza. O voi cauta si pe a lor. Mersi de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Utila aplicatie, am scris si eu despre ea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu folosesc acest gen de aplicatie si ma ajuta foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar e foarte utila aplicatia lor, mi se pare cel mai usor de folosit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma ecliseaza tehnologia asta, foarte interesanta aplicatia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt fan aplicatii, ma bucur ca si Barza a scos una buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super tare, ma bucur ca am evoluat asa mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte utila e aceasta aplicatie. Am instalat-o si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu am descarcat pana acum aceasta aplicatie, aveam alta si care era foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare o idee excelenta, uite cum tehnologia ne usureaza viata!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi voi instala si eu aplicatia asta. Pare foarte interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-am instalat si eu aplicatia asta pe telefon si sunt tare multumita de ea

    RăspundețiȘtergere
  14. Yoy, ce aplicați interesantă! Îmi place tehnologia, deci clar o s-o instalez, mulțumesc! O să am grijă să-i arăt și soțului ecranul aplicației și să-i spun „nu sunt eu de vină, hormonii vorbesc (sau tac, vedem)!” :))

    RăspundețiȘtergere