miercuri, 28 iunie 2017

Memo On, tonicul mental de care toti avem nevoie

Tineretea nu dureaza o vesnicie, din pacate in timp corpul nostru isi pierde sanatatea si are nevoie de stimulente pentru a-si recapata vitalitatea. Categoric nu avem cum sa mentinem frumusetea pielii de la 20 de ani si nici memoria de atunci, dar putem ameliora efectele nedorite ale imbatraniri cu suplimente alimentare.

Am aflat cu reala placere faptul ca MEMO ON diminueaza efectele oboselii mentale, epuizarii nervoase, stresului, reda increderea si optimismul.
  • Sustine elevii si studentii la efort psihic si intelectual intens mai ales in perioada examenelor. 
  • Sustine persoanele varstnice la mentinerea capacitatilor psihice si intelectuale si este util ca adjuvant in terapia sistemului nervos.
Proprietatile plantelor din compozitie:
  • Bacopa monnieri (Brahmi) - sustine functiile cerebrale integrative (memorie, perceptie, concentrare) si coordonarea fizico-mentala.
  • Convolvulus pluricaulis (Shankhpushpi) - este o planta recunoscuta in medicina ayurvedica pentru mentinerea atentiei, concentrarii,  retinerea informatiilor.
  • Glycyrrhiza glabra (Lemn-dulce) - este un tonic mental, sustine functionarea normala a sistemului;  sustine functionarea normala a digestiei si mentine trazitul intestinal normal; sustine enzimele implicate in metabolizarea grasimilor la nivelul ficatului; sustine cresterea nivelului de estrogen si echilibrul hormonal feminin la menopauza. Fitonutrientii contribuie si la mentinerea sanatatii sistemului respirator.
  • Emblica officinalis (Amla) - fructele, datorita fitonurientilor, au proprietati antioxidante puternice, mentinand functionarea normala a organismului, sporind starea de sanatate, vitalitatea si longevitatea. Vitamina C din fruct sustine sistemul imunitar prin formarea de globule albe si anticorpi care sunt implicati in lupta impotriva infectiilor. Are rol in mentinerea sanatatii sistemului nervos, cardiovascular, in special sistemului venos. De asemenea sustine digestia si procesul de detoxifieredar si metabolismul lipidic, procesele de detoxifiere la nivelul ficatului si functionarea normala a tranzitului intestinal. Fitonutrientii asigura normalizarea aciditatii si integritatea mucoasei gastrice.
  • Ocimum sanctum (Busuioc) - adaptogen, sustine functionarea organismului in conditii de suprasolicitare si stres. Este neuroprotector, stimuleaza circulatia sanguina si protejeaza creierul de efectul distructiv al glutamatului; este protector gastric, eficient in digestie si absorbtia nutrientilor din alimente iar uleiul volatil din busuioc sustine eliminarea parazitilor intestinali.
  • Celastrus paniculatus (Jyotishmati) - substantele active din seminte sustin mentinerea echilibrului neurotransmitatorilor; planta creste performantele cognitive, concentrarea si memoria.
  • Yashad bhasm (Zinc) - zincul reduce stresul si imbunatateste memoria fiind implicat in zona cerebrala responsabila de invatare si memorare, faciliteaza comunicarea intre neuroni. Zincul are un rol important in mentinerea imunitatii, sanatatii pielii, parului si unghiilor. Scade glicemia si are rol important in prevenirea complicatiilor diabetului.
  Mod de administrare:
Copii 7-14 ani: cate ½ tableta de doua ori pe zi.
Copii peste 14 ani si Adulti: cate 1 tableta de 2-3 ori pe zi.
Se administreaza cu ½ ora inainte de masa sau 1 ora dupa masa, nu mai tarziu de ora 18.00 pentru o perioada de 30-60 de zile.

Initial am vrut sa-l testez eu, pentru ca marturisesc ca in perioadele stresante, uit chiar si lucrurile simple, de exemplu, plec la piata dupa legume si ma intorc cu sucuri. Faptul ca acest produs este si protector gastric, reprezinta un alt plus pentru cei ca mine care un inceput de gastrita care le da mari batatai de cap.
Am ales sa fac un gest impulsiv, i-am daruit vecinei mele de palier, un flacon Memo On, pentru ca stiu ca la cei 72 de ani are mare nevoie. Uneori isi lasa cheile in usa, alteori se intoarce acasa de 2-3 ori inainte de a merge la cumparaturi, cu siguranta memoria nu o mai ajuta la fel de bine ca in tinerete. A primit cu sfiala flaconul, l-a cercetat cu atentie si a fost incantata de prezentarea succinta pe care i-am facut-o. Spre surpriza mea, a fost foarte receptiva la Memo On si mi-a marturisit ca isi doreste sa-l incerce. A trecut o saptamana, nu stiu daca acest supliment i-a redat integral capacitatea de memorare dar stiu ca i-a redat optimismul, pentru ca ma bucur zilnic de zambetul ei cald.. Probabil sistemul nervos, era foarte afectat de singuratate, acest dusman nemilos al varstnicilor, poate gestul meu de a-i darui sanatate, a revigorat-o. Din acesta experienta, am invatat ca un tratament are efect daca este insotit de un zambet.
Dragilor, va propun sa prevenim efectele nedorite ale trecerii trimpului asupra organismului cu suplimente naturale indiene.
 
Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu