marți, 20 iunie 2017

3 sfaturi pentru dinti sanatosi vara!


Vara si-a intrat in drepturi si singurul lucru la care ne gandim acum este cum sa facem fata caldurii, daca nu ne aflam pe o plaja, la mare. Acum este momentul in care ne bucuram de vremea calda, ne plimbam si consumam multe bauturi dulci, reci si inghetata pentru a ne racori.
Desi sunt produse specifice verii, la care multi nu pot renunta, bauturile foarte reci, inghetata, dulciurile in exces pot afecta sanatatea dintilor in perioada de vara, iar lipsa atentiei poate duce la afectiuni dentare care va vor strica concediul”, afirma dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.

Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca va mentineti dintii sanatosi in timp ce va bucurati in continuare de numeroasele activitati de vara.
Foarte rece poate fi daunator!
Este, cu siguranta, racoritor sa va bucurati de o portie de inghetata in zilele calde de vara sau de o cana rece de limonada, dar aceste alimente, pe langa faptul ca sunt pline cu zaharuri adaugate care pot provoca cavitati, pierderea smaltului si formarea placii dentare, acestea sensibilizeaza dintii si gingiile.
Bacteriile din gura iubesc dulciurile, care se transforma in acizi, ducand la daune dentare. Sfatul nostru este sa nu evitati dulciurile complet, ci sa fiti precauti: mancati dulciuri cu masura, spalati sau clatiti gura dupa ce mancati sau beti ceva dulce sau mestecati guma fara zahar timp de 20 de minute pentru a reduce cariile dentare. De asemenea, evitati dulciurile reci, precum inghetata, care poate afecta gingiile, rezultatul fiind gingivita sau parodontoza”, spune specialistul.
Daca va este pofta de inghetata sau doriti sa consumati o bautura rece care sa va energizeze, nu acestea sunt solutia. Specialistii spun ca bauturile reci si inghetata deshidrateaza organismul, solutia pentru a ramane hidratati si a ne racori pe timp de vara sunt bauturile la temperatura camerei sau o temeperatura optima care nu afecteaza cavitatea bucala. Optati pentru apa sau sucuri naturale din fructe, fara a adauga gheata in ele.
Nu folositi dintii ca unelte!
Cu totii cunoastem aceste lucruri, dar de cele mai multe ori este ignorat faptul ca, folosindu-va dintii pentru a deschide sticle, pentru a mesteca gheata si alte obiceiuri daunatoare pot provoca vatamari la nivelul acestora, chiar daca nu sunt vizibile de la inceput.
Consecintele utilizarii dintilor ca unelte sunt fracturile sau micro-fisurile care sunt greu de observat la inceput, dar care vor duce la probleme in viitor. Dintii traumatizati sunt o problema intalnita in special vara, in urma vacantelor in care nu tinem cont de nicio regula, consecintele fiind de cele mai multe ori „dureroase”. De asemenea, spartul nucilor, alunelor si altor arahide cu coaja, inclusiv a semintelor, pot crea probleme la nivelul suprafetei dintilor. Cel mai bine este sa evitati astfel de activitati si sa gasiti solutia optima. Dintii par cea mai dura parte a corpului, dar sensibilitatea lor poate fii accentuata in urma unor astfel de obiceiuri periculoase”, completeaza dr. Andra Custura.
Protejati-va dintii in timpul sporturilor de vara!
Fie ca sunteti pasionati de sporturi de vara, fie ca le practicati profesionist, trebuie sa va protejati intotdeauna dintii purtand o gutiera de protectie. Acestea sunt accesibile si pot fi personalizate in cabinetele stomatologice, pentru a se fixa perfect pe dantura si a o proteja in timpul practicarii lor.
Gutierele va pot proteja de fisurarea sau pierderea unui dinte din cauza impactului sau va pot ajuta maxilarul si dintii sa ramana la locul lor, fara a se deteriora in timpul unui incident, prin care multi trec atunci cand concureaza sau realizeaza sporturi de rezistenta”, explica dr. Andra Custura.
Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara si pentru a avea o stare de bine de fiecare data cand pasim in cabinetul sau. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa, chirurgie dento-alveolara, dar si terapie craniosacrala. 
Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu