luni, 22 mai 2017

Studiile confirma ca nivelul scazut de estrogen cauzeaza infectii urinare


Infectiile tractului urinar sunt afectiuni frecvente in randul femeilor, un sfert din populatie experimentand episoade recurente ale acestor infectii de-a lungul vietii. Medicii au observat o legatura clara intre inaintarea in varsta si frecventa infectiilor de tract urinar, mai exact cresterea predispozitiei la tulburarile aparatului urinar la femeile ajunse la menopauza.
Studiile confirma ca nivelul scazut de estrogen este principala cauza a infectiilor urinare. O noua cercetare a cautat sa identifice exact modul in care estrogenul ar putea afecta riscul unei femei de a fi predispusa la infectii recurente ale tractului urinar. Conform acestui studiu, s-a descoperit ca estrogenul incurajeaza producerea de substante antimicrobiene naturale la nivelul vezicii urinare si ajuta tesutul tractului urinar sa devina mai puternic.

Specialistii platformei de informare Alaturi de Tine la Menopauza  va prezinta care sunt principalele cauze ale aparitiei infectiilor urinare si vin cu recomandari pentru a trata si preveni aparitia acestei infectii prin metode naturale.
Ce sunt infectiile urinare?
Infectiile urinare sunt declansate de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Principalele semne ale afectiunii sunt urinarile frecvente asociate cu usturimi sau cu dureri. In 80 % din cazuri bacteria implicata este Escherichia coli (E. coli), microb care se afla in mod normal la nivelul colonului si al anusului.
„Infectia urinara este cea mai frecventa infectie bacteriana intalnita in randul femeilor, in special la cele aflate in perioada dinaintea menopauzei. Aceasta infectie poate fi cauzata de o varietate de factori, dar de cele mai multe ori apare in menopauza deoarece mucoasa uretrei se subtiaza si devine mai sensibila, iar muschiul uretral isi pierde puterea si tonusul. Datorita nivelului scazut de estrogen se ajunge la o vezica urinara slabita, care cauzeaza simptomele de incontinenta urinara. Pana si nivelul de pH in tractul urinar se schimba de multe ori in timpul menopauzei, ceea ce creste si mai mult predispozitia la infectii”, declara dr. Virgil Popescu
Boala este intalnita mai des la femei, dar si barbatii de varsta a treia sunt predispusi la ea. Acest tip de infectii apare din cauza faptului ca diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplica si, in timp, duc la modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare.
Aparatul urinar, dar si urina in sine prezinta o serie de proprietati cu rolul de a preveni inmultirea si diseminarea ascendenta a bacteriilor prin orificiul extern al uretrei. Aceste bacterii provin cel mai frecvent de la nivelul tractului digestiv inferior si al anusului, care se invecineaza anatomic cu deschiderea uretrei.
Cauzele aparitiei infectiilor urinare
Cu toate ca aceste infectii pot aparea la orice varsta, s-a constatat ca femeile aflate in apropierea perioadei de menopauza sunt mai predispuse sa sufere de aceasta afectiune. Cauzele care determina acest lucru sunt: scaderea eficientei sistemului imunitar; incontinenta care mareste riscul transferarii bacteriei din sistemul digestiv in cel urinar; probleme legate de „caderea” vezicii, schimbarea pozitiei acesteia avand ca efect imposibilitatea ca vezica sa se goleasca complet in timpul urinarii; lipsa de estrogen care se manifesta la menopauza favorizeaza dezvoltarea bacteriei; diabetul; lipsa de activitate fizica si lipsa de igiena corespunzatoare; utilizarea unor medicamente care au ca efect secundar probleme legate de urinare.
Cum se trateaza infectiile urinare?
Consumul sporit de lichide si golirea completa a vezicii la urinare sunt masuri care nu doar ajuta la tratarea unei infectii urinare deja existente, ci contribuie in egala masura la prevenirea acestora. Exista, insa, si alte sfaturi care pot fi aplicate pentru o sanatate mai puternica:
·         Urineaza imediat dupa contactul sexual. Aceasta este una dintre masurile cele mai importante de prevenire a infectiilor urinare pe care le pot pune in aplicare femeile, pentru ca  poate impiedica avansarea bacteriilor catre uretra.
·         Schimba des servetelele igienice pe care le folosesti pentru igiena intima.
·         Curata zona genitala din fata spre spate dupa ce folosesti toaleta, pentru a evita raspandirea bacteriilor care produc infectia urinara.
·         Consuma suc de afine. Medicii sustin ca acesta are proprietati care tin departe bacteriile ce produc infectiile urinare.

Uriprev, cu formula unica in Romania, care contine extract de Hibiscus sabdariffa, reduce contaminarea microbiana inca din prima zi de administrare. Acest tratament reprezinta solutia ideala pentru cazurile in care nu este recomandata administrarea de antibiotice, studiile medicale pe Hibiscus sabdariffa dovedind reducerea semnificativa a contaminarii atat pe E coli cat si pe Candida albicans inca de la prima administrare. Tratamentul este recomandat inca de la aparitia primelor simptome, dovedind eficienta maxima si prevenind reaparitia infectiilor urinare cu pana la 77%.
Dintre manifestarile menopauzei fac parte si uscaciunea si atrofia vaginala, care se datoreaza dezechilibrului mediului vaginal. Acest dezechilibru favorizeaza totodata si dezvoltarea diversilor factori patogeni, cum este ciuperca parazita Candida albicans. 

GynieL Plus reface echilibrul mediului vaginal, readucandu-i aciditatea la valoarea sa naturala. Elimina simptomatologia locala: prurit vaginal, iritatie, usturimi la mictiune. Nu contine hormoni de sinteza, ci doar substanta activa de origine biologica: Lactobacillus rhamnosus si Lactobacillus reuteri, eficienta combinatiei celor doua tipuri de lactobacili fiind dovedita de studii stiintifice.

Pentru a preveni infectiile urinare la menopauza, dar si pentru a trata aceste probleme, va recomandam kitul Simte-te bine in pielea ta cu Uriprev si GynieL Plus, acum in oferta speciala la doar 27.25 lei. Acesta ajuta la combaterea simptomelor infectiei urinare prin tratamente naturiste! Pachetul consta in achizitionarea unei cutii de Uriprev la care primesti gratuit o cutie de GynieL Plus, totul la pretul de doar 27,36 lei. Acum te poti simti bine si confortabil chiar si la menopauza! Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul www.estroplus.ro sau ne puteti contacta la telefon +40 (21) 425.55.66.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu