vineri, 19 mai 2017

Reteta de chec delicios cu ulei de cocos

Buna dragilor,
Am primit cu bucurie provocarea Vegis, de la prepara un desert delicios cu un ingredient special: Ulei de cocos.
Ianinte de toate trebuie sa va spus ca e delicios si practic orice reteta obisnuita sa transforma intr-una delicioasa. E cazul si acestei retete clasice de chec care insa cu ulei de cocos s-a transformat miraculos in una speciala.

Ingrediente:
7 oua, 200 gr faina, 150 gr zahar, 1 pliculet praf de copt, 100g  ulei de cocos, 2 linguri cacao, 2 pliculete zahar vanilat, 100 gr nuca, 1 lamaie (coja si zeama).

Instructiuni preparare
1. Albusurile se bat spuma , adaugam treptat zaharul in ploaie si mixam.
2. Galbenusurile le omogenizam  cu :  zahar vanilat, zeama si coaja de lamiae, dupa care adaugam uleiul de cocos.
 3. Faina se amesteca cu parful de copt.
4. Peste compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma . Adaugam treptat faina si amestecam usor de jos in sus.
5. 1/4 din compozitie se amesteca cu cacao .
6.  Tapetam cu hartie de copt  2  tavi  de chec si adaugam trei straturi de compozitie alba si doua straturi de compozitie cu cacao.
7.  Peste checul format se presara nuca si cu  o lingura  se amesteca compozitia pentru omogenizare.










Se pune la cuptor la foc mediu timp de 25 de minute, dupa care se lasa inca 10 minute la foc mic.

Pofta buna dragilor!

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu