duminică, 13 noiembrie 2016

Rulada din carne de strut

Buna dragilor,
Carnea de strut este foarte gustoasa, datorita continutului scazut de sodiu si ridicat de acizi grasi Omega 3, 6 si 9, este recomandata persoanelor cu diabet si hipertensivitate dar si celor care adopta un stil de viata sanatos. Se poate comanda de pe site-ul Gourmet de strut si astfel vom servi o masa usoara, cu un continut ridicat de proteine si vitamine.
Vreau sa va prezint o reteta delicioasa, perfecta pentru o petrecere reusita, alaturi de cei dragi: rulada din carne de strut.

Timp de preparare: 45 minute
Timp de gatire: 90 minute
    
Ingrediente:
  • 700g carne de strut
  • 100-150 g bacon taiat felii subtiri
  • 400 g ciuperci 
  • 1-2 ardei grasi 
  • 100 g caşcaval 
  •  2-3 linguri ulei de masline 
  • 300 g castraveti murati 
  • piper 
  • patrunjel verde 
  • 200 g masline fara samburi 
  • sare 
  • 200 g rosii chery 
  • 200 ml apa
  • o lingura de coniac
Preparare
1. Carnea se taie in doua felii groase, apoi se desface pentru a obtine foaia pentru rulada de aproximativ 1 cm. Aceasta se bate cu ciocanul de snitel si se asezoneaza cu sare si piper.  Se pastreaza la rece.

2. Intre timp se pregateste umplutura. Taiem felii castravetii, in sferturi, felii pe lung, iar cascavalul si baconul se feliaza subtire.

3. Pe carnea condimentata se pun fasiile de castraveti, feliile de bacon si cascaval, maslinele si patrunjelul. 
Se rulează, apoi se prind rulourile cu scobitori sa nu se desfaca . Se pun apoi într-o tava potrivita pentru copt alaturi de rosiile chery, ciupercile spalate si curatate, un pahar de apa, 2-3 linguri de ulei si o lingura de coniac. Se orneaza cu ardei gras taiat fasii si cateva fire de patrunjel. Se coace totul in cuptorul incins, timp de 50 minute, acoperit cu folie. Se stropeşte din cand in cand cu sosul din tava sa nu se usuce prea tare. La sfarsit se indeparteaza folia si se lasa la gratinat 5-10 minute.


 

Se poate servi cu sos pesto, usor de preparat in casa in doar 10 minute.
Ingrediente:
  • 2 catei de usturoi
  • 30g seminte de pin
  • 30g branza Parmesan, rasa
  • 20 g fire se busuioc 
  • 5 linguri ulei de masline
Preparare:
Usturoiul, semintele de pin si branza Parmesan se pun in blender si se macina pana se obtine o textura fina. Se pune busuoicul si se proceseaza pana acesta este tocat si compozitia capata consistenta. In final se adauga uleiul de masline si se mixeaza pana cand compozitia este fina, usor grauntoasa.

Pofta buna dragilor!


Distribuie:

21 de comentarii:

  1. Ce bine arată ! Nu am încercat niciodata carne de struț , dar pentru orice este un început :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, carnea de strut e delicioasa, trebuie neaparat sa o incerci.

      Ștergere
  2. Arata excelent! In una din zilele astea o sa incerc cu siguranta o bucata, sa vad cum este. Sunt sigur ca e si buna, sanatoasa stiu ca e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca aceasta reteta iti place, spor la gatit!

      Ștergere
  3. Nu am incercat niciodata tipul acesta de carne... dar arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o surpriza placuta si pentru mine. Pofta buna!

      Ștergere
  4. Imi place rulada de carne. De obicei eu fac de pui. A ta imi pare putin cruda la mijloc dupa culoare. Sau poate am eu boala pe carnea bine facuta, intotdeauna o fac well done. desi majoritatea din familie o prefera medium sau chiar rare. Atat timp cat eu sunt la butoane o fac cum vreau eu :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carnea de strut este o carne rosie, este important ca interiorul sa ramana roz. :)

      Ștergere
  5. Arata foarte bine dar am vazut preturile si mi se par mari preturile in ceea ce ma priveste. Nu stiu cati si-ar permite sa cumpere carne de strut iar cei care isi permit probabil si acestia o fac o data la nu stiu cat timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lamiita, preturile nu sunt mici insa ele reflecta calitatea deosebita a acestui tip de carne.
      Mie imi place foarte mult si intetionez sa o comad periodic.

      Ștergere
  6. Arata delicios aceasta rulada. Niciodata nu am incercat sa fac o rulada dar cu asemenea poze parca imi fac si eu curaj

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mancat niciodata carne de strut, dar arata foarte bine in farfurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana are un gust cu totul special, noua ne place foarte mult.

      Ștergere
  8. Vai cat de bine arata! Nu am mancat niciodata carne de strut. Cred ca merita sacrificiul sa ii oferi copilului din cand in cand o felie de carne care nu e infestata cu toate prostiile

    RăspundețiȘtergere
  9. wooooooooooooooow ....... trebuie sa mergi la Chefi la cutite, arata bestial. Cred, ca a fost delicioasa rulada.

    RăspundețiȘtergere
  10. Recunosc ca arata intr-un mare fel, adica deja salivez cat este de apetisant :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar mi-ai facut pofta...arata tare bine

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am avut ocazia sa gust pana acum, dar araa tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am vazut carne de strut in magazine,de unde o ai?Prepartul arată foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-ati facut pofta ! Cred ca este foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere