miercuri, 9 noiembrie 2016

Atentie la apa plata consumata de cei mici!

Apa, este esentiala noua tuturor, dar tocmai pentru ca joaca un rol atat de important trebuie sa cunoastem continutul ei si sa respectam conditiile corecte de pastrare.

Ce sa citim de pe eticheta?
Trebuie sa acordam o atentie deosebita:
  •  continutului de nitrati, mai mic de 50 ml/l;
  • continutului de saruri minerale, sa nu fie mai mare de 500 mg/l;
  • sa aiba un continut de sodoi mai mic de 20 mg/l; 
Cum pastram apa?
Sticlele de apa trebuie pozitionate in loc racoros (4-25 grade C), ferit de inghet si soare. o  temperatura mai mare duce la migrarea unor substante din compozitia mabalajului de plastic ( cum ar fi bisfenol A, Ftalati si dioxine), substante responsabile cu aparitia obezitatii, infertilitatii, a a altor boli extrem de grave. Cutia de apa desigilata se pastreaza in frigider, iar sticla de apa plata se pastreaza fericta de lumina, la o temperatura de maximu 10 grade C. Daca recipientul a fost desigilat de mai mult de doua zile apa trebuie fiarta.
Multa sanatate dragilor!
Distribuie:

5 comentarii:

  1. Multumim Ramona,un articol interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu scandalul asta referitor la apa , omul nici nu mai stie ce apa sa bea , imbuletiala si ce marcă sau apă de la robinet !
    Oricum trebuie sa fim foarte atenti si grijulii mai ales cu ce consumă copii nostri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am crescut cu apa de la robinet dar era practic singura varianta, era verificata tocmai pentru ca exista un consum rational. Acum, din pacate apa e din ce in ce o mai mare problema, adeseori am constatat ca e galbena.

      Ștergere
  3. Mari probleme cu apa asta. Eu continui sa beau de la robinet pentru simplu fapt ca nu pot cara si nu are cine sa imi care mie apa si sincer nu stii la ce sa te mai astepti nici cu cea de prin supermarketuri. O data e buna, buna si mai buna, vine bomba ca nu mai e buna. Pentru copii... nu stiu ce sa zic, al meu e mare isi alege singur

    RăspundețiȘtergere