miercuri, 31 august 2016

Plaja Navagio, un loc mirific dar ...

Buna dragilor,
Pe pliantele tuturor agentiilor de turism gasim o imagine spendida, o destinatie care parca ni se lipeste de retina si ne indeamna la visare, e plaja Navagio, locul pentru care milioane de turisti ajung anual in Zakyntos.
Eu am ajuns la plaja Navagio, dupa un drum lung de aproximativ 3 ore cu Corabia Piratilor, o excursie optionala propusa de agentia de turism Christian Tour, cu opriri la Pesterile Albastre si la Vassilikos pentru inot. Ne-am imbarcat la 9.30 dar datorita unor probleme tehnice plecarea s-a amanat cu 30 de minute spre nemultumirea generala. In dreptul Pesterilor Albastre eram deja ametiti de balansul vaporului si foarte putini se mai bucurau de imaginile frumoase. In jurul ore 13, am ajuns pe plaja Navagio si privelistea mirifica m-a facut sa uit de drumul greu si sa-mi doresc sa ies repede pe punte insa entuziasmul mi-a disparut repede cand am vazut ca valurile erau foarte puternice si coborarea se facea direct in apa rece la mai mult de 80 cm, cum ne informase in prealabil ghidul. Comandantul navei, a mutat nava de 3 ori in speranta gasiri pozitiei ideale de coborare si cei 3 marinari au ajutat cu mult elan coborarea turistilor dar au fost cativa care au preferat sa ramana la bord.
Stancile foarte abrupte care masoara 400 de m in inaltime, formeaza un mic golfulet cu o plaja in forma de semi-luna, cu nisip alb, foarte fin. Apele sunt foarte adanci si valurile destul de puternice, sunt zile cand navele nu se pot apropia de plaja. Culoarea deosebita a marii, acel albastru azuriu se reflecta si pe stancile din imprejurimi.
E practic un spectacol de culori minuate combinat cu o legenda deosebita a acestei insule care si-a luat numele de la un vas de contrabanda de tigari, care se spune ca a naufragiat in anul 1963, iar epava reprezinta o atractie turistica a plajei.
Ghidul ne-a sfatuit sa nu escaladam epava pentru ca ne putem accidenta asa ca am ales sa stau la umbra ei si sa ma bucur de nisipul fin de marmura.
In Navagio navele au voie sa stationeze doar 60 de minute asa ca pe plaja am stat doar vreo 30, restul a fost consumat la coborarea si urcarea pe nava. Spre marea mea fericire, unul din turisti, un necunoscut cu inima mare, a coborat-o in brate pe Ania din vapor si astfel ea a fost ferita de apa rece. Eu cu o mare strangere de inima am urcat pe nava, poate un pic mai curajoasa dupa perioada de relaxare pe plaja.
Urcarea se face cam asa ...
Aceasta excursie nu este recomandata cardiacilor si nici persoanelor care nu suporta emotii intense.
La urmatoarea deplasare la Navagio,  voi opta pentru un vaporas mai mic, luat dintr-un port apropiat pentru a evita senzatiile neplacute din croazierea lunga.
Este un loc care provoaca dependenta, in care m-as intoarce de mai multe ori, pentru a simti acele sentimente puternice la intalnirea cu turcuazul apei, stralucirea care nu se regaseste nicaieri in Zakyntos.
Plaja Navagio, ramane una din destinatiile mele preferate si sper ca multi dintre voi sa ajungeti sa va bucurati de acel unic spectacol al naturii.
Cu drag,


Distribuie:

2 comentarii: