marți, 28 iunie 2016

Mamaia, apa calda si preturile in crestere

Buna dragilor,
Vacanta la mare e intotdeauna prilej de bucurie pentru mine, ador valurile marii si pentru mine e cea mai frumoasa melodie. Bagajele le-am facut in graba si ca de fiecare data au fost multe dar incomplete, am uitat pernutele de inot ale Aniei si pernuta mea de somn.
Statiunea mea preferata a fost intotdeauna Mamaia pentru plaja cu nisip auriu si intrarea lina in mare. Anul acesta am descoperit cu uimire ca plaja era modificata, au marit-o,  acum chiar e de mers mult pana la prima linie de sezlonguri.
Atentie unde faceti plaja pentru ca in Sud in jurul hotelului Aurora, plaja e plina de scoici care inteapa chiar si prin slapi, un pic mai sus spre nord nisipul este fin si plaja foarte curata. Preturile sunt in crestere atat la cazare cat si la diversele inchirieri, daca anul trecut plateam 10 lei pentru un sezlong acum am dat 15 lei dupa o intensa negociere. Exista si o portiune de plaja neamenajata unde puteti sta pe cearceaf si utiliza umbrela proprie dar e o solutie buna pe parcursul saptamanii dar in week-end trebuie sa va treziti foarte devreme pentru ca este o mare aglomeratie.
Vremea a fost caniculara chiar si la mare, asa ca apa a ajuns la 28 de grade, numai buna pentru o intensa balaceala. Daca ar fii fost si curatata, fara iarba de mare si alge, i-as fii acordat nota maxima dar din pacate in Romania cei care au inchiriat plajele se gandesc foarte putin la acest aspect.
Terasele dinspre telecabina, erau aproape pline in fiecare seara iar in week-end, chiar imposibil de gasit o masa libera. Cele dinspre satul de vacanta, erau goale, multe cu muzica populara romaneasca.
Satul de vacanta, mai putin aglomerat ca anul trecut dar cu preturile mult mai mari, pentru cei mici orice distractie costa cel putin 5 lei. Anost, e faptul ca sunt aceleasi, vechi si ponosite, o imagine destul de urata.
Acolo e jale cu tantarii, trebuie sa mergeti cu spray-ul Autan dupa voi, sau foarte bine imbracati, pentru ca e o invazie complestitoare. E un loc pe care va sfatuiesc sa-l ocoliti pentru ca aduce doar neplaceri.
In concluzie, seara, rasfatati-va cu plimbari lungi pe malul marii iar ziua alegeti sa zburati in valuri.
Nu uitati marea va asteapta, eu va doresc concediu placut cu vreme insorita!

Distribuie:

Un comentariu: