vineri, 1 mai 2015

1 Mai la Mamaia

Buna dragilor,
Marea, este eterna mea iubire, asa ca drumul catre ea pare o eternitate.

Calatoriile sunt cele care ma fac fericita si intotdeauna simt mari emotii in ajunul deplasarii.
Bagajele incep sa le pregatesc in gand, inca din ziua rezervarii hotelului adica cu cateva luni inainte si totusi in noapte plecarii am senzatia ca ceva esential imi scapa asa ca dorm foarte putin si adesea agitat. La fel a fost si aseara, asa ca noaptea a insemnat o odihna pasagera.
De dimineata, am luat in graba o felie de paine cu branza, o gura de cafea si am inceput maratonul bagajelor multe din ele complet inutile, spun acum cand sunt la destinatie, dar care acasa pareau esentiale. Fetita mea era singura care se bucura de plecare, noi adulti preocupati de pregatiri paream ca niste salariati constiinciosi care indeplineau task-urile zilei.
Am plecat la drum cu masina plina si cu toate astea tot am uitat cate ceva deci clar niciodata nu vom putea face bagajul ideal. Capitala plina de praf si zgomot am lasat-o in urma la ora 11 si am intrat pe Autostrada Soarelui care nu degeaba se numeste asa, era chiar invadata de razele blande ale soarelui de primavara. Senzatia de vacanta a patruns usor in sufletele noastre si am spus bine ai venit fericirii.
S-a circulat fara probleme, oamenii destul de disciplinati, mai relaxati pentru ca nu mai erau indispusi de asteptarea obositoare la cozile interminabile pentru achitarea taxei de pod la Calafat. Deci se poate si elegant prin achitarea taxei prin sms sau direct in benzinarie si trecerea masinii fara oprire prin poarta 2 sau 3.
La ora 12 fix am intrat in Constanta, a inceput sa ploua brusc si am crezut ca, prima zi va fii una de stat in camera de hotel. Ploaia ne-a splat parbrizul masinii, s-a oprit brusc dupa numai 5 minute a reaparut parca si mai stralucitor soarele. 

Temperatura de pe bord era de 17 grade dar se simtea mult mai cald, oricum vremea nu conteaza deloc pentru noi.
Destinatia nostra, statiunea Mamai ne-a intampinat cu voie buna, turistii relaxati si hotelieri amabili.
 Am uitat de foame, de sete,  tot ceeea ce ne doream era sa fim pe plaja, sa ne jucam cu nisip  fin si sa simtim mangaiera marii. Spre surprinderea mea la amiaza, plaja era destul de goala, poate ca petrecaretii inca nu au ajuns sau se odihnesc in camerele de hotel.

Gata in sfarsit suntem langa tine MAREE!
Dragilor, voi cum petreceti mini-vacanta de 1 Mai?





Distribuie:

8 comentarii:

  1. Foarte frumos. Sa aveti vreme frumoasa si sa va simtiti bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos si vreme buna ,distractie placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi pe valea prahovei. Distractie placuta si vreme buna. Noi am facut 4 ore jumate pe drum , am prins un accident pe drum , iar ploaia nu ne da pace. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De dimineata au fost multi nori si soarele nu aparut deloc dar totusi am stat pe plaja si ne-am jucat cu nisip insa dupa amiaza ploaia ne-a tinut si pe noi in hotel.

      Ștergere