vineri, 10 aprilie 2015

In cautarea unei oaze de liniste

Buna dragilor,
Azi m-am trezit cu pofta de ... schimbare si cobor agale de la vis la realitate. Fac parte din generatia "gri" crescuta in aglomeratia unui oras cu blocuri urate si inghesuite care mi-au ingradit zborul spre libertate. In copilarie ca si acum, imi este greu sa acceptat o limitare a spatiului si o convietuire cu persoane straine cu care am un singur lucru in comun: blocul.
Dar oare ce pot face pentru a avea coltisorul meu de liniste si armonie in care sa pot simti natura ca fiind parte din mine? 
Se pare ca nu sunt singura care tanjesc dupa o oaza de linste in mijlocul naturii, pisoiul meu Joly, ma priveste si parca imi intelege gandurile. 

E clar ca nici lui nu-i place zgomotul infernal si praful care ne acopera zilnic in totalitate. Privesc pe geamul din sufragerie si atunci soarele imi da un indiciu: reamenajarea balconului. Dar oare de cati bani as avea nevoie pentru acest refresh al balconului? Mi-am amintit de celebrul spot marca Provident "Gradina lui Costin" prin care se doreste oferirea unui exemplu demn de urmat pentru publicul larg.

Ei, deci se poate, in loc de "Gradina lui Costin" pot avea "oaza de liniste a Ramonei". Sa incep cu bugetul. De unde-l obtin? De la cel mai rapid, facil si avantajos furmizor de credite: provident.ro
Suma alocata: 500 de lei, o suma suficienta care, cheltuita cu chibzuinta si imbinata cu creativitate si entuziasm, va transforma acest proiect intr-un real succes. Acum e timpul sa ma gandesc la elaborarea proiectului. 
Imi doresc ca balconul sa devina o imbinare intre mini-gradina si spatiu de relaxare si socializare.
In viziunea mea, culorile calde sunt absolut necesare pentru o atmosfera relaxanta si de aceea aleg garoafele parfumate elvetiene, pentru confort m-am gandit la un mobilier din rachita cu pernite moi. 

 

Sursa: Artizanat-cadouri.ro, moblier din rachita, cost 240 lei

Sursa: Lerloy Merlin, cost 5.99 x 2 buc
Sursa: S.C. D-Mail Direct, suport din lemn cu 4 etajere, cost 69 lei
Sursa: gradina bakker.ro, garoafe elvetiene curgatoare, 1 pac. 5 buc, 69.90 lei
Sursa: citygarden.ro, jardiniera cost 17 lei x 4 buc, total 68lei



Sursa: Dedeman, stickere detasabile, cost 35 lei
Costul total al integului proiect este de 493,88 lei.
Dorinta mea s-a transformat intr-un proiect viabil si astfel uit ca locuiesc in celebrele blocuri "gri".
Dragilor, va place "oaza de liniste a Ramonei"?
Distribuie:

9 comentarii: