miercuri, 5 februarie 2020

5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna


Se spune că pentru a aprecia frumusețea unui fulg de nea este necesar să înfrunți frigul. Iarna are propriul farmec, însă pe cât de frumos este acest anotimp, pe atât de mult poate deteriora frumusețea și sănătatea pielii.  Aerul rece îndepărtează bariera naturală a pielii, lăsând-o uscată și înroșită. Poate provoca chiar o uscare severă, eczeme și psoriazis. Cu toate acestea, poți împiedica astfel de probleme ținând cont de câteva sfaturi ușoare și practice.
În acest sens, LifeCare ți-a pregătit o listă cu 5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna alături de o gamă de produse BIO Kräuter® recomandate în sezonul rece.

1.      Evită dușurile fierbinți
Este foarte tentant să apelezi la apa fierbinte când temperatura de afară scade. Însă, dacă îți iubești pielea, evită acest lucru. În schimb, folosește apă călduță pentru a face duș. Dușurile fierbinți îți usucă rapid pielea și dacă nu o hidratezi imediat, aceasta poate dezvolta crăpături și eczeme de iarnă. După ce ai ieșit din baie, aplică Crema de corp emoliantă, cu ulei deargan BIO Kräuter®. Are o acțiune calmantă, fiind ideală pentru pielea uscată, descuamată, crăpată. Extractele speciale precum uleiul de argan și uleiul de măsline provenite din medii controlate biologic, ajută la regenerarea pielii și accelerează procesul de cicatrizare și calmare a iritațiilor.
2.      Înlocuiește loțiunile de corp cu produse mai dense
Loțiunile sunt produse hidratante obișnuite și vin în diferite forme cu pompiță. Problema cu aceste loțiuni este faptul că nu au textură groasă și, prin urmare, nu sunt la fel de hidratante. Când pielea este uscată pe timp de iarnă, este important să folosești creme cât mai dense și unguente. De asemenea, evită produsele cu arome, deoarece acestea pot irita și usca pielea. Crema de corp calmantă, cu unt deShea și plante BIO Kräuter® este destinată pielii sensibile, iar prin folosirea zilnică, devine moale și catifelată. Ingredientele speciale, ca uleiul de argan și uleiul de migdale provenite din medii controlate biologic precum și untul de Shea sunt cunoscute pentru calitățile speciale de hidratare, protecție și calmarea a iritațiilor. Ajută pielea să își recapete suplețea naturală conferind un aspect catifelat și sănătos.
3.      Exfoliază pielea mai puțin
Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Însă, în timpul iernii trebuie să fii mai atentă, deoarece bariera naturală a pielii este deja compromisă din cauza vremii uscate și reci. Este recomandată exfolierea o dată pe săptămână - acest lucru ajută la stimularea regenerării și la o mai bună absorbție a produselor de îngrijire. Imediat, aplică o cremă hidratantă, specială pentru pielea sensibilă. Crema de corp cicatrizantă, cu galbenele BIO Kräuter® este ideală pentru îngrijirea pielii sensibile, uscate și obosite, completând printr-un complex natural tratamentul de îngrijire intensă și hidratare profundă, regenerativă a pielii. Crema cu galbenele pentru corp este o cremă emolientă, calmantă și dezinfectantă, care are numeroase efecte benefice rapide.
4.      Nu uita de mâini și picioare
De foarte multe ori, se întamplă să neglijăm anumite părți ale corpului, precum mâinile și picioarele. Însă, și acestea au nevoie de o îngrijire specială în anotimpul rece. Aplică zilnic o cremă regenerantă pentru a menține hidratarea optimă. Crema de corp regenerantă, cu arnică montană BIO are un conținut mare de substanțe dezinfectante, având rezultate remarcabile și acțiune antiinflamatoare, analgezică, antiseptică și cicatrizantă. Are proprietăți calmante, împiedică descuamarea pielii, având un puternic efect regenerativ.
5.      Bea mai multă apă
Când este frig afară, de multe ori uităm să bem suficientă apă pe parcursul zilei. Aerul pe care îl respiri este mai uscat, iar plămânii trebuie să muncească mai mult ca să mențină umiditatea de care au nevoie și să încălzească aerul inspirat. De fapt, corpul uman are nevoie de lichide pentru a se adapta mai bine la temperaturile reci. Astfel, bea suficientă apă în timpul zilei!
În timpul iernii, uleiul natural, glandele sudoripare din corpul tău și vasele de sânge se contractă puțin. Acest lucru face dificil pentru pielea ta să se mențină sănătoasă și strălucitoare în mod natural, și de aceea are nevoie de ajutor. Sfaturile prezentate mai sus nu sunt greu de urmat și le poți include cu ușurință în rutina ta zilnică.

Distribuie:

11 comentarii:

  1. Sunt sfaturi foarte bune. Eu alternez apa atunci cand fac dus, cald-rece si iarna ii ofer pielii mai mult rasfat prin sedinte de masaj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie îmi plac dușurile fierbinți, dar încerc să folosesc produse care hidratează bine pielea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea sunt adepta dusurilor fierbinti :) Insa cu siguranta imi plac cremele foarte hidratante. Mersi de recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca apa este cea mai importanta, dupa care produsele de ingrijire a corpului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfaturile sunt perfecte! Si parintii mei folosesc produsele lor si sunt foarte incantati de ele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi plac dusurile fierbinti, chiar si vara :) Trebuie sa consum si eu mai multa apa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte utile sfaturile tale!! As vrea totuși sa le ascult mai des...

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum chiar incepe iarna cu adevarat la noi si sunt bine-venite aceste sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumim pentru sfaturi, am o rutina foarte riguroasa iarna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubesc produsele de la Lifecare. Si eu folosesc acum o lotiune de corp cu unt de shea cu care ma impac excelent

    RăspundețiȘtergere
  11. Cremele, loțiunile și uleiurile de corp sunt armele mele! Din păcate iubesc dușurile fierbinți și suport consecințele, piele uscata. Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere