joi, 2 mai 2019

Cursul Eurocor de engleză începători, lecțiile 23 și 24


Azi vom acumula împreună, noi cunoștințe prin Cursul Eurocor de engleză începători, lecțiile 23 și 24.De această dată, vom învăța cuvinte din domeniul medical astfel încât să reușim să comunicam eficient cu doctorul.

La sfârșitul acestei lecții vom bifa următoarele
  • să folosim verbele modale should și must
  • să folosim propoziții interogative și negative cu verbele modale should și must
  • să folosim pronumele relative
  • să denumim părțile corpului, să vorbim despre boli și afecțiuni
  • să purtăm o conversație cu medicul
Începem prin a asculta dialogul de pe CD, dintre pacient și medic și bifăm recomandările pe care acesta i le face.Avem nevoie de cunoștințele prezentate în minidicționar pentru a înțelege dialogul de pe cd. Verbele modale reprezintă o categorie specială, verbul should se folosește atunci când dorim să vorbim despre ceea ce ar trebui să facem, o recomandare.You should see a doctor. (Ar trebui să mergi la doctor).El se foloseste și după verbe care exprimă o hotarăre, un ordin, o dorință sau o sugestie.Forma negativă a acestui verb este should not/ shouldn t.You should not eat so much. N-ar trebui să mănânci așa de mult.Urmează partea de exerciții prin care reușim să fixăm folosirea corectă a acestor verbe modale.După pauza de cafea, reluăm exercițiile utilizând pronumele reflexive myself, yourself, herself, itself, ourselves, yourselves, themselves.

Partea de pronunție corectă este foarte importantă și de aceea trebuie să exersăm folosind partea audio.În partea de comunicare învățăm părțile corpului în limba engleză și a principalelor afecțiuni de care suferă omul cel mai des.

În lecția 24 trebuie să bifăm următoarele cunoștințe
  • să oferim sfaturi și să le cerem shall, should
  • să formulăm ordine, interdicții sau să exprimăm lipsa necesității
  • să folosim adjectivele care descriu personalitatea umană
  • să răspundem la întrebări pe baza unui text ascultat
  • să formulăm enunțuri simple pe baza sistemului de sănătate din Marea Britanie.
În acestă lecție folosim corect verbul modal shall, care este folosit atunci când cerem sfatul cuiva, când facem propuneri sau sugestii.
Shall we go and see Mark? (Să mergem să-l vedem pe Mark?)
Exercițiile le facem ascultând înregistrările și astfel ne familiarizăm cu sfaturile pe care le primim sau le dăm atunci cănd vizităm o țară.
Ascultăm cum plăcere cântecul Should I stay or should I go și completăm spațiile goale din text cu ajutorul cuvintelor prezentate în chenar.
Facem cunoștință cu sistemul de sănătate din Marea Britanie și învățăm corect pronunția profesiilor medicale.
La final este tema, ca rezultat al tuturor exercițiilor din aceste două lecții.
Până la urmatoarele lecții vă invit să vizitați site-ul Eurocor!



Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu