joi, 31 ianuarie 2019

Energie și imunitate „de fier” la conservă


Când te gândești la Olanda, care e primul gând care îți vine în minte? Câmpurile de lalele, casele perfect aliniate, morile de vânt sau canalele din Amsterdam? Ceva bun de mâncat? Corect! Există un aliment sănătos de care olandezii sunt pur și simplu îndrăgostiți, un peşte al cărui miros îl simți oriunde te-ai afla, fiindcă tarabele sunt pline de gustări pe bază de hering suculent cu murături. Ba chiar îl mănâncă și crud - conform tradiției, heringului i se taie capul și înotătoarele, se curăţă de intestine, se prinde de coadă și se înfulecă!

Cu o aromă delicată și o carne moale, bogat în acizi grași omega-3, heringul este o opțiune sigură, fiind printre peștii cu cel mai scăzut conținut de mercur (probabil știi deja că absolut toți peștii conțin mercur). O porție de 170g de hering conține 330 calorii, grăsimi sănătoase și proteine, minerale esențiale și vitamine. Aceste elemente nutritive conlucrează, oferind numeroase beneficii organismului tău:
·         protejează împotriva bolilor de inimă și a diabetului zaharat
·         reduc riscul de boli autoimune sau de cancer
·         ajută la prevenirea deficienței de vitamina D și a imunității scăzute
·         luptă împotriva tulburărilor cognitive, a pierderii de memorie și a tulburărilor de dispoziție
·         activează antioxidanți puternici, precum vitamina C și îți dau energie
·         contribuie la sănătatea oaselor

Oare am menționat că heringul este și ieftin? Pe cât de multe proprietăți nutritive are, pe atât de accesibil este ca preț. Iar dacă îl cumperi la conservă, nici nu trebuie să îți mai bați capul să îl cureți. Conservat în ulei vegetal sau sos de roșii, poate fi servit ca fel principal sau în combinații cu varii garnituri. Chef Liviu Balint, brand ambasador Podravka România, vine cu 2 idei de rețete delicioase și rapide cât ai zice peşte!

1. Paste cu hering
Ingrediente:
·         2 conserve Eva File de hering în ulei vegetal
·         500g spaghetti
·         2 căţei de usturoi
·         1 ardei iute
·         1 legătură de pătrunjel
·         ulei de măsline
·         1 lingură de capere
·         4-5 roşii cherry
·         1 lămâie
·         sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe 500g spaghetti într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pachet. Decojește și toacă fin 2 căței de usturoi, apoi taie mărunt un ardei iute și toacă fin frunzele unei legături de pătrunjel. Pune o tigaie mare pe foc și adaugă câteva linguri de ulei de măsline. După ce s-a încins uleiul, adaugă usturoiul, ardeiul iute, o lingură de capere și tulpinile de la pătrunjel. Lasă-le câteva minute până când mixul începe să își schimbe culoarea. Ia 2 conserve Eva Filede hering în ulei vegetal, adaugă-le în tigaie și gătește-le timp de 2 minute. Completează cu o mână de roșii cherry, stoarce sucul de la o lămâie și adaugă pastele deja fierte. Asezonează cu sare și piper negru, adaugă pătrunjelul tocat și o lingură de ulei de măsline. Aroma preparatului tău te va duce cu gândul la Olanda!

2. Hering pe pat de orez
Ingrediente:
·         2 conserve Eva File de hering în sos tomat
·         1 cană de orez
·         1 ceapă, tocată mărunt
·         1 castravete tăiat cuburi
·         4 roşii feliate
·         sare şi piper
Mod de preparare:
Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Combină ceapa, castravetele și roșiile. Pune orezul în 2 boluri, adaugă cele 2 conserve Eva File dehering în sos tomat și mixul de legume, împărțind în mod egal în ambele boluri. Adaugă sare și piper și gata!

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu