sâmbătă, 4 februarie 2017

Salata de boeuf, reteta clasica

Buna dragilor,
Ador salata de boeuf, in copilarie o ajutam pe mama la prepararea ei, era cea mai mare distractie din bucatarie, eu eram responsabila cu decorarea dar si degustarea tuturor ingredientelor.

Ingrediente
  • 1 piept pui, 
  • 5 cartofi medii,
  •  2 morcovi, 
  • 200 g castraveti in otet, 
  • sare dupa gust, 
  • 3 oua, 
  • ulei
Umplutura: Se curata legumele de coaja si se pun impreuna cu carnea la fiert cu un praf de sare. Daca legumele sunt fierte, ne putem da seama daca le testam cu furculita, le scoatem si mai lasam carnea inca un pic sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, se toaca marunt legumele, carnea si castravetii si se pun intr-un vas mare. 

Maioneza: Fierbem 2 oua, iar galbenusurile le amestecam cu galbenusul crud pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase, cu ajutorul unui blender sau cu lingura de lemn. Dupa terminarea maionezei amestecam totul, apoi ornam dupa bunul plac si o dam la frigider.
 Pofta buna!
Dragilor, voua va place salata de boeuf?
Distribuie:

9 comentarii:

  1. Daaaa, si mi-ai facut o pofta! N-am mai mancat salata din asta de la Revelion. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador salata de boeuf..chiar zilele trecute am facut..

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am inteles niciodata de ce nu mi place salata boeuf.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucatarii sustin ca o numim gresit asa, fiindca boeuf ar fi carnea de vita doar. Oricum cea pe care o mananc eu nici atat nu ar trebui sa o numesc asa, ca eu exclud total carnea si ouale (atunci cand pot).

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi place foarte mult salata de boeuf.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt a mare iubitoare a acestei salate si incerc sa o fac rar. Maioneza o face sa nu fie tocmai buna pentru o cura si incerc sa ma abtin pe cat pot, dar este delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut si eu ieri salata de boeuf, dar pacat ca nu prea ''batem'' cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  8. A trecut o luna de cand am mancat ultima oara dar mie deja mi-e dor

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu renunt la cartof, si pun mazare verde si masline.

    RăspundețiȘtergere