duminică, 28 februarie 2016

De Dragobete cina la inaltime, Restaurantul 18 Lounge

Buna dragilor!
Luna Februarie e clar dedicata dragostei si ne mandrim cu traditia de Dragobete, sarbatoarea iubirii populare, atunci cand  fetele si baietii se intalnesc pentru ca iubirea lor sa tina tot anul, precum a pasarilor ce se "logodesc" in acesta zi. Se spune ca toti cei care participa la Dragobete vor fi feriti de boli tot anul.
Aceasta frumoasa traditie de Dragobete sper sa o pastram si o sa predam generatiilor viitoare.
Anul acesta, pe 24 februarie, am sarbatorit dragostea, printr-o cina la un restaurant select, 18 Longe, situat in Bucuresti, mai exact in Piata Presei Libere la ultimul etaj din unul din cele doua turnuri gemene.
O atmosfera placuta ne-a intampinat la intrare, muzica discreta unei soliste acompaniata de un saxofonist. Erau toate locurile ocupate si desi mesele erau destul de apropiate unele de altele, totusi nimeni nu parea deranjat. Elegant, dar destul de minimalist in finisaje, acest loc practic atrage prin locatia speciala, privelistea deosebita de la etajul 18.

Mesele sunt de doua persoane, pe doua randuri, dar pentru ca noi am fost 6 persoane, au fost destul de amabili si au unit 3 mese.
Meniul era deja stabilit si ne astepta pe mese, atent gandit pentru a acoperi perfect exigentele celor mai critici consumatori.
Asa cum le sta bine unor indragostiti, am fost primiti cu sampanie fina de catre chelnerul care s-a prezentat politicos.
Mancarea destul de sofisticata, care te facea sa pui imediat mana pe furculita, potrivita celor care sunt obisnuiti cu extravagante culinare.



Crema de mozzarella de buffalo servita cu proscutto de rata, piure de ceapa caramelizata si cartofi blansati.



Saint Jacques inabusit, glazurat cu miso, servit cu piure de susan, nap turcesc si crema de struguri.










Ton rosu in crusta de busuioc servit cu mille-feuille cu avocado si zmeura.







Coada de langustina sote servita cu baby
morcovi glazurati, piure de morcovi si spuma de lapte cu unt.

                                       Muschi de vita Argentiniana servit cu spanac cremos si trufe negre.






Muschi de vita Argentiniana cu Scoici verzi si Creveti Black Tiger.



                                          Tort de cirese negre, caramel sarat si fistic din Antep.






Mousse de ciocolata neagra si ciocolata cu lapte.






Daca mancarea a fost destul de pretentioasa si eu nu prea sunt obisnuita cu aceste imbinari de arome, despre desert pot spune ca a fost fantastic. Portiile au fost medii si nu pot spune ca am plecat flamanzi, dar desertul parca as fi vrut sa nu se mai termine.
Atmosfera a fost una splendida, compania perfecta in care am fost m-a facut sa uit de notiunea timpului si am ajuns acasa mult dupa miezul noptii.
Dragilor, va recomand o cina la acest restaurant pentru privelistea minunata, dar si pentru deserturile fantastice.
Voua cum vi se pare?

Distribuie:

3 comentarii: