miercuri, 15 august 2018

Cursul Eurocor de engleză începatori, lecțiile 5 și 6

Cursul Eurocor de engleză începatori, lecțiile 5 și 6 sunt conțin multe formule uzuale de adresare, practic este primul pas catre o conversație complexă în limba engleză.

Exercițiile de încalzire sunt urmate de dialoguri prin care exersăm atat zilele saptamanii cât si orele. Este important să știm să diferențiem orele după-amiezei de cele ale dimineții cu ajutorul unei anumite abrevieri care însoțește ora, deci 10 dimineața este 10 am, iar 22 este 10 pm.
Urmează partea de exerciții după ca în prealabil am ascultat cu atentie înregistrarea de pe cd și astfel am memorat informațiile necesare.
Mini-dicționarul ne ajută să înțelegem toate cuvintele în limba engleză folosite la precizarea corectă a orei.
Urmează partea de gramatică, propoziții afirmative de la timpul Simple Present în care succesiunea cuvintelor este mereu aceiasi și ne sunt prezentate scheme spre exemplificare.
Cd-ul este de un real ajutor învățăm cu ușurință exprimarea corectă și astfel exercițiile sunt ușor de facut. Pare un fel de joacă asocierea de imagini cu expresii și mai ales exercițiul cu cuvinte ascunse, dar cu siguranță au efectual de a învăța într-un limba engleză într-un mod plăcut, distractiv
Zilele saptămânii și activitățile pe care le facem ne sunt prezentate într-un text și sunt însoțite de ore astfel încat să reușim să exprimăm cu exactitate atăt ziua dar și orele și minutele.
My typical day se numește lectia 6 din manual și la finalul ei trebuie să bifam urmatoarele:

  • să exprimăm timpul (lunile anului, zilele săptămânii, momentele zilei, ora);
  • să folosim adverbele de timp și de frecvență;
  • să reușim să descriem o zi obișnuită din viața noastra (atât oral cât si scris);
  • să formulăm întrebări cu ajutorul verbului auxiliar do;
  • să dăm scurte răspunsuri negative la propozițiile interogative construite cu ajutorul verbului auxiliar do.
Primul exercițiu îl realizăm cu ajutorul cd-ului, cele trei personaje ne prezintă cum arată o zi obișnuită din viața lor, astfel recapitulăm cuvinte și învățăm expresii noi. Exersăm în continuare timpul Present Simple dar și adverbele de frecvență prin numeroase exerciții și de asemenea ne îmbogățim vocabularul cu noi cuvinte. Nimic nu e lasat la voia întamplării, avem prezentată partea de gramatică cu exemplificări clare astfel că tema de final par ușoară. La sfârșitul cărții avem partea de dicționar a ambeler lecții și răspunsurile la exerciții.
Cam atăt deocamdată, ne întâlnim în curând la urmatoarele lecții de limba engleză.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu