miercuri, 22 noiembrie 2017

Tot ce ar trebui sa știe o mama despre ficatul ei


Esențial pentru buna funcționare a organismului uman, ficatul este cel mai mare organ intern, cel mai complex din punct de vedere metabolic și motorul procesului detoxifierii. Formula hepatoprotectoare Liv.52 de la Himalaya are o vechime de peste 60 de ani și este testată în peste 300 de studii medicale internaționale, care îi demonstrezează eficacitatea, câștigându-și astfel locul în topul celor mai recomandate suplimente naturale pentru ficat la nivel mondial.

Având la bază o formula ayurvedică, conform cu filosofia companiei mamă – Himalaya Drug Company – Liv.52 conține plante cu rol antioxidant și antiinflamator (de exemplu: Capparis spinosa, altfel spus Capere, Cichorium intybus, cunoscută sub numele de Cicoare, de asemenea Achillea millefolium, popular denumită Coada șoricelului și Tamarix gallica, cunoscută drept Cătina roșie), care protejează celulele hepatice și favorizează regenerarea ficatului.

De ce avem nevoie de un hepatoprotector?

Practic, ficatul îndeplinește peste 500 de funcții în organism, printre care procesarea alimentelor, transformarea nutrienților în energie, controlul nivelului de grăsimi, aminoacizi și glucoză din sânge, combaterea infecțiilor, metabolizarea și eliminarea toxinelor din corp, producerea bilei. Pe lângă aceste funcții de metabolizare, digestivă și detoxifiere, tot ficatul îndeplinește rolul de stocare și sinteză a unor substanțe vitale: proteine, enzime, factori de coagulare, colesterol.

Stilul de viață alert pe care ne-am obișnuit să îl considerăm noua normalitate, perioadele de stres accentuat în activitatea profesională, alimentația deficitară din punct de vedere calitate și frecvență a meselor, deprivarea de somn ca efect al sindromului omului în permanență ocupat își pun amprenta asupra stării noastre generale de sănătate și implicit asupra ficatului. 

În plus, conform studiilor de specialitate, toxicitatea medicamentelor pe care le consumăm are de asemenea un impact semnificativ asupra stării de sănătate a ficatului nostru. De exemplu, American Association For The Study Of Liver Diseases a identificat peste 800 de medicamente cu potential hepatotoxic.

De ce Liv.52? Și de ce Liv.52 DS?

Pornind de la extraordinara capacitate a ficatului de a se regenera, după 10 ani de testare a mai multor formule, Himalaya a creat Liv.52, formula a 52-a de unde și numele produsului. Din 1955 de când a fost lansat pe piață, Liv.52 a demonstrat că este un hepatoprotector eficient și sigur, care aduce împreună forța naturii prin compoziția 100% naturală (plante recoltate din zone nepoluate din India) și efectele benefice ale tehnologiei moderne de fabricație. 
“Recunoașterea internațională nu a întârziat să apară. Formula Liv.52 este folosită drept etalon în studii medicale de specialitate, a fost introdusă în SUA în renumita publicație ce tratează teme legate de fitoterapie - “ABC Clinical Guide to Herbs”, iar în 2015 a primit distincția Best of Supplements Award Winner.”, punctează Ioana Cebuc, director marketing Prisum International Trading, distribuitorul Himalaya în România.
Liv.52 susține și optimizează toate funcțiile ficatului și se recomandă atât în prevenție, cât și ca adjuvant pentru diverse afecțiuni ale ficatului. Administrat in stadii incipiente, Liv.52 întârzie evoluția cirozei prin încetinirea procesului de fibrozare a ficatului. Pe lista beneficiilor introducerii în dieta zilnică a acestui supliment alimentar se înscrie și susținerea bilei „leneșe” și favorizarea golirii ei în intestinul subțire.
De zeci de ani Liv.52 este folosit eficient de către pacienții cu steatoză, hepatită, alcoolism, ciroză sau de către cei ai căror ficat are nevoie de protecție împotriva efectelor nocive ale tratamentelor cu medicamente hepatotoxice.
Liv.52 protejează țesutul hepatic si favorizează regenerarea celulelor hepatice, combate simptomele hepatitelor acute și cronice, contracarează efectele nocive ale consumului de medicamente sau alcool, susține detoxifierea ficatului și combate anorexia, normalizând apetitul. Este un ajutor de nădejde în perioadele de solicitare îndelungată, stres accentuat și acumulare de oboseală. Fiind un produs exclusiv din plante, Liv.52 nu are efecte adverse și nu interacționează cu alte medicamente.
Formula cu dublă concentrație Liv.52 DS (Double Strength) păstrează efectele benefice ale formulei inițiale, cu singura schimbare la nivel de dozaj, fiind astfel o formulă destinată adulților, cu putere dublă de acțiune și în același timp mai ușor de administrat: doar două capsule pe zi, în loc 4-6 tablete pe zi, ca în cazul recomandărilor de administrare pentru formula clasică. 
Gama de produse Himalaya este disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar și prin comenzi online în cadrul e-shop-ului Prisum International www.hboutique.ro.
Dragilor, voi ati folosit acest produs?
Distribuie:

12 comentarii:

 1. Pe asta nu l-am folosit, dar am folosit alte hepatoprotectoare intr-o perioada cand eram extrem de obosita si ficatul meu simtea asta :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Noi il mai folosim, in special cand luam antibiotice.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am mai fosit de mult produse de la Himalaya dar stiu ca m-am inteles foarte bine cu ele. Nu am folosit produse pentru ficat, dar cu siguranta si acestea ajuta foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cunosc produsele Himalaya si m-am convins de eficienta lor pentru ca le-am testat anul trecut impreuna cu mama mea, care de atunci foloseste Liv 52.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cei de la Himalaya au produse bune în general, eu folosesc pastă de dinți de la ei. Suplimente nu am încercat de niciun fel până acum.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca nu numai mamele trebuie sa isi protejeze ficatul. Eu iau protector de ficat de cativa ani buni fiindca iau si alte medicamente de mult timp.

  RăspundețiȘtergere
 7. Liv 52 este intr-adevar un produs extrem de eficient pentru protectie hepatica! Il recomand multora dintre pacientii mei!

  RăspundețiȘtergere
 8. Este un produs foarte bun, pe care l-am folosit atat eu, cat si fetele. Doamna doctor ni l-a recomandat de fiecare data cand primeau tratament o perioada mai lunga de timp!

  RăspundețiȘtergere
 9. Oh, da ficatul... Ficatul nostru, saracul de el e cam bombardat cu de toate si trebuie ajutat cu suplimente...

  RăspundețiȘtergere
 10. Si eu am acest produs de la Himalaya si chiar intentionez sa incep sa il iau. Cand urmezi o cura de detoxifiere, astfel de suplimente isi au rolul si rostul lor.

  RăspundețiȘtergere
 11. E foarte important sa lasam ficatul sa se mai si odihneasca din cand in cand...

  RăspundețiȘtergere
 12. Recunosc ca in acest capitol nu m-am bagat de parca n-ar fi ficatul meu. M-am ucurat ca pot manca orice, ca ma pot bucura de orice nebunie in orice moment si nu mi-a mai pasat de alte lucruri. Am sa fac si eu o cura cu acest produs

  RăspundețiȘtergere