marți, 25 aprilie 2017

Andreea Marinescu, prezentatoare stirilor PRO TV, a ales sa recolteze celule stem cu Baby Stem

Peste 40 000 de transplanturi de celule stem au fost inregistrate in Europa in 2014, conform ultimului studiu distribuit in iunie 2016. In ultimii ani, studiile clince si educatia la nivelul maselor, determina din ce in ce mai multi parinti sa apeleze la o banca de celule stem in momentul nasterii copiilor. Transplantul cu celule stem este o procedura utilizata in mod curent de 25 de ani, in intreaga lume. Nu mai este de mult o procedura experimentala, astazi medicii stiu exact care sunt indicatiile de transplant, fiind axate in boli incepand cu leucemie, thalasemie, siclemie, afectiuni ale maduvei osoase si pana la boli metabolice ereditare.
Tot mai multe persoane cunoscute din Romania au inceput sa apeleze la recoltarea de celule stem pentru bebelusii lor. Prezentatoare de stiri din cadrul Pro Tv,  Andreea Marinescu, se numara printre acestea. „Acum ca m-am linistit si totul e in ordine va pot spune cate ceva despre alegerile facute inainte de nasterea lui Armin! Prima a fost in legatura cu sanatatea lui pe viitor! Suntem parinti precauti si vrem siguranta pentru copiii nostri! Eu am ales pentru Marc Armin, Baby Stem - kitul de recoltare si stocare a celulelor stem! E drept ca am studiat cateva luni piata si nu a fost o intamplare. Nu imi doream sa risc in niciun fel! Cei de la Baby Stem stocheaza sangele in Germania, in banca numarul 1 de celule stem - Seracell, sunt acreditati GMP si ofera garantie 20 de ani!”, a postat Andreea pe pagina personala de Facebook.
Cercetatorii sunt de parere ca sangele din cordonul ombilical poate fi folosit pentru tratarea unui numar mare de boli. Transplantul de celule stem  din cordonul ombilical a salvat deja viata multor pacienti cu anumite tipuri de cancer si boli hematologice. Principalele beneficii ale recoltarii de celule stem sunt numeroase, insa cele mai importante aspecte sunt urmatoarele:
Celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt considerate solutia salvatoare atunci cand nu se  gaseste un donator adecvat cu o grefa compatibila pentru pacientul in cauza. Atunci cand se cauta donator, medicii doresc intotdeauna sa gaseasca potrivirea perfecta, in general la membri din familia pacientului, respectiv frati sau surori. Sansa ca fratele unui pacient sa fie perfect compatibil este de 1 din 4. Avand in vedere dimensiunile din ce in ce mai restranse ale familiilor, doar 30% din pacienti au un frate donator care este perfect compatibil. Chiar si in ciuda milioanelor de donator inscrisi in registrele de maduva osoasa la nivel mondial,  1 din 3 pacienti nu reuseste sa gaseasca un donator adevcat.
Compatibilitate crescuta cu rudele de sange. In situatia in care tu, sotul/sotia sau ceilalti frati ai copilului au nevoie de un transplant, sansele ca celulele stocate sa fie perfect compatibile sunt de peste 25%.  Deci recoltarea de celule stem poate salva chiar si membrii familiei, nu doar pe cel de la care se recolteaza.
Trateaza pana si cele mai grave boli. Celulele stem din sangele ombilical sunt utilizate astazi pentru a trata boli considerate odinioara incurabile, printre care leucemia, unele forme de cancer si afectiuni ale sangelui sau al sistemelor imun si metabolic. Celulele stem ale copilului tau reprezinta o sansa in plus la viata in astfel de situatii, peste 80 de boli putand fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Printre ascestea se numara diverse tipuri de leucemii, anomaliile mostenite ale globulelor rosii, diverse tipuri de cancer ale maduvei osoase dar si alte tipuri de cancer.
La fel se intampla si in cadrul paraliziei cerebrale. In momentul de fata se desfasoara un studiu clinic pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrala cu celule stem din sangele din cordonul ombilical propriu recoltat la nastere. Un studiu anterior a demonstrat ca metoda este sigura si in prezent se cerceteaza eficacitatea acestui tratament.
Carmen Bruma, Oana Roman, Emma Zeicescu, Amalia Enache, Mirela Vaida, Raluca Culcea, Ioana Tigaila, Andreea Banica si Pepe – Ionut Pascu, Daniel Osmanovici, Octavia Geamanu, Viorica Susanu sunt doar cateva dintre vedetele care au ales sa investeasca in viitorul celor mici si au recolatat celule stem prin Baby Stem.
Da-i sansa micutului tau sa duca o viata fara griji in ceea ce priveste sanatatea, apeland la Baby Stem pentru servicii de recoltare si stocare celule stem. Partener certificat Seracell in Romania, Baby Stem pune la dispozitia clientilor sai un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului si garantia calitatii germane.
Avand sediul central in Berlin, Seracell , banca numarul 1 de celule stem din Germania, este prezenta in Spania, Italia, Serbia si Egipt. Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice. Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitati basbystem.ro.

Distribuie:

10 comentarii:

  1. E de apreciat ceea ce a facut ea! Recoltarea de celule stem mi se pare o actiune extrem de importanta! Si eu intentionez sa fac asta in viitor :)

    Andraxela - Vox of Vanity

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am cateva prietene care au recoltat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu am reusit, desi am avut in vedere macar la Sofi. Lipsa banilor... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, sunt bune celulele astea stem sa le ai recoltate dar din pacate nu oricine isi permite acest lucru. Stiu ca sunt foarte mari preturile unui astfel de serviciu :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Am si eu prietene si cunostinte care au ales sa recolteze celule stem, din pacate eu nu am avut bani pentru asta atunci cand l-am nascut pe fiul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. E un pic controversata povestea, am citit ca suntem printre putinele tari care recolteaza celule stem din motive care cred ca pot fi gasite la o simpla cautare pe Google :)

    RăspundețiȘtergere
  7. este o chestie care a evoluat, pe vremuri nu exista, poate acum as alege si eu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cunosc si eu persoane care au apelat la aceasta metoda

    RăspundețiȘtergere
  9. Am tot auzit diverse lucruri despre aceste celule stem si intr-un final am decis sa nu-mi recoltez. Sper sa nu fi facut o greseala si sper ca nimeni sa nu aiba nevoie de ele.

    Pentru siguranta si pentru linistea psihica putem sa le recoltam. Totul este la ghici si este bine sa nu faceti ca mine ...

    RăspundețiȘtergere
  10. E bine de recoltat si pastrat aceste celule stem, pentru orice eventualitate!

    RăspundețiȘtergere