miercuri, 1 martie 2017

Carticele dragute pentru cei mici

Fetiţă mea adoră cărţile, în special pe cele cu multe imagini şi puţine cuvinte, mintea ei caută să descopere detaliile importante care dau farmec şi conferă plăcere.

O minunată incursiune într-o lumea fascinantă plină de aventura este "Cartea micilor artişti" de la Editura All. În cele 62 de pagini, fetiţă mea a descoperit peste 50 de desene de colorat,completat sau creeat. O lume mirifică, plină de fantezie pe care copilul o descoperă pas cu pas, sub îndrumarea atentă a unor texte sugestive. Creionele colorate sunt pregătite, gata să redea viaţă unor personaje şi situaţii. Prima provocare este lansată de o maimuţică drăgălaşă care împarte banană preferată cu cel mai bun prieten. Dar oare cine este el? Ania a desenat o pisicuţă, pentru că este animalul preferat al ei şi consideră că e potrivită şi pentru maimuţică. De la frumoase floricele a învăţat că au nevoie să fie îngrijite pentru a creşte.

 Urmează aventuri captivante cu piraţi, fantome, dovleci, vrăjitoare, care i-au stranit imaginaţia şi au plimbat-o într-o minunată lume de poveste. Pas cu pas cei mici sunt învăţaţi bune obiceiuri şi alimentaţi cu multă energie pozitivă. Optimismul este cel care domină întreagă carte şi în final balaurul cu şapte capate este învins de cavalerul care o salvează pe frumoasă prinţesă.
A două carte pe care noi am descoperit-o cu plăcere, este perfectă pentru prichindeii din clasa pregătitoare, astfel ei au şansă să se familiarizeze într-un mod distractiv cu literele alfabetului din "Şcoală lui Horhe: Alfabetul".
Fetiţă mea a privit curioasă toate 44 de pagini frumos ilustrate, m-a rugat să-i citesc poezioară şi mi-a declarat fericită, că poate scrie şi ea la fel de frumos.

Nu au fost doar vorbe în vânt, imediat a început să scrie cu atenţie literele. Poezioarele sunt scurte şi amuzante, fix pe gustul celor mici iar imaginile au rolul de a le fixă informaţiile noi şi de a recunoaşte literele. În concluzie, este o carte educativă care nu trebuie să va lipsească din bibilioteca.
Distribuie:

10 comentarii:

  1. Multumim Ramona ,frumoase si educative cartile

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand va fi putin mai mare nepotica mea, o sa i le cumpar cadou!

    RăspundețiȘtergere
  3. Decât jocuri pe calculator toată ziua, mai bine așa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa imi plac si mie cartile cu mai mult dialog, cum ii plac Aniei cele cu multe poze :D Sa ne inviti la prima lansare de carte a ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sasha e inca mica pentru carticele cu alfabet dar are si ea o gramada cu povesti si de colorat, simple, fara poezioare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cartile arata foarte frumos dar baietelul meu Dragos inca nu are rabdare pentru ele. Mai astept pana la clasa 0.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac cartile si cea cu alfabetul este tare interesanta. Deocamdata noi suntem la o categorie mai mica, pentru copii de 2 plus

    RăspundețiȘtergere
  8. o ce draguta e cartea cu alfabetul , un mod mult mai distractiv si usor de invatat alfabetul. Imi plac

    RăspundețiȘtergere
  9. Fetita e o dulcica, sunt sigura ca i-a placut mult carticica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai o scumpă de fetița și de vede că-i plac mult carticelele din zâmbetul ei minunat.

    RăspundețiȘtergere