marți, 6 octombrie 2015

La Fantana miraculoasa

Buna dragilor,
Stim cu totii ca apa reprezinta sursa esentiala a vietii, mediul in care se desfasoara toate reactiile chimice si biologice din organism.
 Apa este primul ajutor cand aveti vreo durere, emotie sau suferinta, apa vindeca si racoreste, da energie corpului si hraneste spiritul, este raspunsul la mai toate intrebarile fara raspuns.  
 Un astfel de raspuns, un moment in care apa mi-a dat putere, a fost intr-o zi ploioasa de toamna, a anului  2009.  
La un control de rutina,  medicul de familie, mi-a recomandat un recoltarea unor analize de sange si i-am urmat sfatul. 
A urmat ziua cea mare si asa cum cunoasteti deja, atunci cand se recolteaza analizele, nu avem voie sa ne spalam pe dinti, sa mancam sau sa bem in dimineata prelevarii probelor. Asa ca, iata-ma in policlinica, dupa mai bine de doua ore de la trezire, doua ore de chin, in care nu-mi doream nimic altceva decat un pahar de apa si sa se termine odata asteptarea.  Ma simteam slabita atat fizic cat si psihic, asistenta a remarcat acest lucru si dupa ce a terminat de recoltat analizele; parca ghicindu-mi gandurile mi-a intins un pahar cu apa, apa "La Fantana" zicandu-mi :"Beti putina apa, va veti simti mai bine ! ".


Intr-adevar, m-am simtit mult mai bine, practic eram ca noua, dupa doar cateva minute, o apa miraculoasa venise la mine ... "La Fantana " licoarea menita sa imi redea energia si puterea de a merge mai departe, optimismul ca rezultatul analizelor va fi unul bun ...si ca poate va veni si vestea mult asteptata, aceea de a fi mamica.
Exact ca intr-un basm, viata s-a transformat intr-un lung sir de momente magice, visele au devenit realitate, printesa mea a crescut si urma sa-si faca intrarea in grupa mica.. Am fost foarte emotionata in prima zi de gradinita, eu mai mult decat ea, pentru ca despartirea chiar daca si numai pentru cateva ore parea un chin greu de suportat. Atunci, a fost momentul cand apa "La Fantana" a venit din nou la mine, prin intermediul doamnei educatoare care probabil vazand emotiile puternice de pe chipul meu, s-a apropiat de mine si  cu un zambet cald linistitor mi-a intins paharul cu apa: "Nu va faceti griji, fetita este pe maine bune!". 
Niciodata n-am baut ceva mai minunat! Nicicand apa nu a fost atat perfecta! Nici calda, nici rece: ideala! Imediat, grijile au disparut treptat, treptat, cu fiecare inghititura, iar optimismul mi-a revenit si am reusit sa-i trasmit si fetitei starea mea de spirit si la plecare... mi-a daruit un zambet. Am trecut cu bine peste acele momente dificile asa ca nu uitati:

Pentru zilele grele de la birou,
Pentru antrenamentele intense de pe teren,
Pentru efortul suţinut, fizic dar şi intelectual.

Pentru toate #apaitidaputere.


Dragilor, cine doreste un pahar cu apa?

Distribuie:

3 comentarii:

  1. Clar, apa este parte din noi, si avem nevoie de ea pentru a trai. Un articol foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citind articolul tau, mi-ai adus minte sa beau si eu apa! Multumesc. De multe ori uit, ma apuc de lucru la laptop si ajung sa beau apa abia atunci cand nu mai pot, cand nu mai am putere, cand imi simit gura uscata, lipsita de saliva...ajunsa probabil la limita deshidratarii.
    Imi dau seama cat de important este sa bem apa si ma bucur ca "La Fantana " a lansat aceasta campanie, de a ne aduce aminte sa mai bem niste apa chiar si atunci cand nu ne este sete.

    RăspundețiȘtergere
  3. dimineata cand ma trezesc intai beau un pahar de apa pe stomacul gol..intr-adevar ma simt mult mai bine.multumim ptarticol Ramona

    RăspundețiȘtergere