duminică, 15 martie 2015

O provocare marca Libris

Zilele trecute o prietena draga mi-a dat share pe wall cu un concurs care spunea ea ca se potriveste blogului meu. Ei bine, numele Libris cu siguranta multi dintre voi il cunoasteti pentru ca sigur ati comandat de pe librarie on line unde ati gasit promotii irezistibile.
Provocarea acestei prestigioase librarii era de a raspunde la dilema daca se mai citeste in ziua de azi, daca citesc sau nu tinerii din ziua de azi.
Initial m-am speriat si am refuzat sa scriu un articol pe aceasta tema controversata dar chiar in acele momente fetita mea de 4 anisori a luat o carticica in manute si a inceput sa "citeasca". Ea mi-a dat furmizat raspunsul si mi-am dat imediat seama ca motivul meu de panica a fost total neintemeiat.
Toata aceasta polemica este de fapt pornita de la eternul conflict intre generatii dar depinde de noi toti sa privim realist societatea.
Si pentru ca cel mai bun exemplu il am in familie si doresc sa va fac cunostinta cu Ania, fetita mea, care va prezinta dragostea ei pentru citit, intr-un film facut la 2 anisori.


La fel ca ea zilele trecute, la aniversarea unei micute de 7 anisori, am descoperit o frumoasa fetita care-si plimba cu placere degetele mici prin filele unei carti deosebit de interesante. Uneori aseza carticica intr-un colt si reintra in hora galagioasa a grupului dar asta pentru scurt timp. Nu am reusit sa vad numele acelei carticele desi recunosc ca am incercat din curiozitate.
Ania si acea fetita sunt reprezentarea in minuatura a tinerelor adolescente pe care le zaresc citind in metro sau in statiile de autobuz. Desi, in ziua de azi pe mijloacele mass-media sunt prezentate multe non-valori totusi performantele olimpicilor nostri la nivel mondial spun multe despre frumoasa noastra generatie de care vor depinde destinele noastre.

In concluzie eu spun raspicat DA! Se mai citeste in ziua de azi si DA, tinerii citesc la fel de mult ca in trecut.
Dragilor pentru o lectura de calitate va invit pe pagina de facebook Libris si pe carti online .
Voi ce parere aveti despre provocarea Libris?


Distribuie:

14 comentarii:

  1. Cea mai tare librarie, gasesti tot ce iti doresti,gasesti carti pentru toate varstele si la preturi foarte mici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Elena, cu siguranta un nume cunoscut atat pentru librarie cat si pentru evenimentele importante pe care le organizeaza.

      Ștergere
  2. Cea mai tare librarie, gasesti tot ce iti doresti,gasesti carti pentru toate varstele si la preturi foarte mici

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpa Ania.si eu spun Da. provocarii Libris.multumim Ramona pentru acest frumos articol.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu inca citesc , recomand tuturor , la orice varsta , Libris ne asteapta cu bratele deschise !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca tu esti un mare devorator de carti, numele Libris iti e foarte familiar.
      Ai dreptate toti citim indiferent de varsta. Multumesc pentru comentariu

      Ștergere
  5. Felicitari pentru articol! Am plasat deja comenzi pe Libris si cred cu tarie ca putem influenta dragostea pentru citit oferind copiilor cadouri constand in carti.sunt placut surprinsa sa vad ca sunt multe concursuri care ofera premii inteligente si anume carti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionela multumesc pentru provocare si ma bucur ca ti-a placut articolul. Sunt de acord cu tine ca dragostea pentru carti trebuie promovata prin cei mici, ca trebuie sa-i incurajam prin mici cadouri. Salut si eu efortul Libris de a organiza concursuri cu premii in carti si sper sa fie din ce in ce mai multe.

      Ștergere
  6. Ce dragalasa este, si noi citim mult. Alex , piciul meu de 6 ani, citeste aproape cursiv din orice carte si sunt tare mandra... mai ales cand imi face rezumatul. Si eu spun DA Libris...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest articol l-am scris cu drag pentru toti copilasii dragi ,care asemenea Aniei si lui Alex citesc cu mare placere.

      Ștergere
  7. superb articol.o librarie foarte buna,succes,multumim de informatii.

    RăspundețiȘtergere
  8. E foarte important sa cititm indiferent de varsta. Si pe cei mici ar trebui sa ii indrumam sa citeasca inca din copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  9. am citit multe carti de la aceasta editura :) dar nu am prea comandat online, le-am luat direct din librarie

    RăspundețiȘtergere